Now Reading
Pasirūpinkime savo oda šaltuoju sezonu

Pasirūpinkime savo oda šaltuoju sezonu

Pasirūpinkime savo oda šaltuoju sezonu

Ekodiena.lt

Šaltas oras, saulės trūkumas, centrinio šildymo sukeliama dehidratacija – šaltuoju sezonu mūsų oda „kenčia“, todėl turime ja rūpintis ir ją lepinti, kad sugrįžtų natūralus, vasariškas švytėjimas.

Visų pirma turime suprasti, kad odą reikia pradėti „gydyti“ ne kremais ar serumais, o „rauti problemą“ iš šaknų – vartoti tinkamus maisto produktus.

Kiekvienas puikiai pažįstame save ir galime nustatyti savo odos būklę. Čia jums pateiksime keletą visiškai paprastų patarimų, kurie padės atsikratyti šalčio baimės – galėsite džiaugtis sveika, švytinčia oda.

Išsausėjusiai odai

Valgykite daugiau riebios žuvies, nes ji – sočiųjų rūgščių šaltinis. Tai padės išlaikyti odos drėgmę – sumažins vandens netekimą. Pavyzdžiui, lašiša ir skumbrė turi ir antibakterinių savybių, todėl mažiau tikėtina, kad ant veido atsiras egzema. Norėdami pajusti skirtumą, šaltuoju sezonu žuvies turėtumėte valgyti bent tris kartus per savaitę. Jei pasinaudosite patarimu, galėsite nebijoti nei šalto žiemos vėjo, nei centrinio šildymo sukeliamos odos dehidratacijos.

Papilkėjusiai, pavargusiai odai

Vitaminas E yra visų kremų karalius, tačiau neskubėkite tuštinti kremų dėžučių, žymiai veiksmingiau jį „sukramsnoti“. Pats geriausias pasirinkimas – geltonos ir oranžinės spalvos vaisiai bei daržovės, pavyzdžiui, morkos, saldžiosios bulvės, mango vaisiai, geltonosios paprikos. Visuose šiuose vaisiuose ir daržovėse yra karotenoidų – antioksidantų, kuriuos organizmas paverčia vitaminu E ir maitina odos sluoksnius. Patariama per dieną suvalgyti bent du vaisius ar daržoves.

Norėdami atsikratyti pilkos odos spalvos, taip pat turėtumėte valgyti daugiau mėlynių, gervuogių ar juodųjų vynuogių. Juose yra antocianidinų – pigmento, stiprinančio kolageno skaidulas. Rezultatas – stangresnė, sveikesnė, spinduliuojanti oda.

Žinoma, turėtume neužmiršti vitamin D, kurį paprastai mums dovanoja saulė (net 90 proc. vitamino D gauname iš saulytės). Todėl dabar, kai dienos trumpesnės, gauname ženkliai mažiau vitamino D, nei įprastai. Kadangi iš maisto produktų mes pasisaviname tik 10 proc. D vitamino, todėl labiau nei bet kada turime rūpintis tuo, kas yra mūsų lėkštėse. Diaugiausia vitamino D galite rasti riebioje žuvyje, tačiau jo yra ir kiaušinių tryniuose, grybuose. Rinkitės mėgstamiausią (ir mėgaukitės juo bent kartą per dieną)!

Įsitempusiai odai

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Įsitempusi oda žiemos metu – dažna kiekvieno palydovė. Geriausias būdas atstatyti jaunatvišką odos elastingumą – vartoti seleno. Jo „rasite“ kalakutienoje, liesoje jautienoje, vištienoje bei kiaušiniuose.

Sutrūkinėjusiai odai

Laikas susirūpinti vitamino B „rezervu“. Jis „priverčia“ atsinaujinti odos ląsteles. B grupės vitaminų apstu ruduosiuose ryžiuose, tamsiai žalios spalvos daržovėse, ypač brokoliuose ir kopūstuose. Praturtinkite savo kasdieninę mitybą (patartina – pusryčius bei vakarienę) minėtais maisto produktais ir daugiau nereikės kęsti skeldėjančios odos skausmo bei slėpti šaltuko „padarinius“.

Rūpinkimės savo oda ir būkime gražūs bei sveiki! 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top