Now Reading
Vytauto Tinterio debiutas kine – su kalbančiomis krūtimis ir šiuolaikinės visuomenės kritika

Vytauto Tinterio debiutas kine – su kalbančiomis krūtimis ir šiuolaikinės visuomenės kritika

Vytauto Tinterio debiutas kine - su kalbančiomis krūtimis ir šiuolaikinės visuomenės kritika

Laikas.lt
Nuotraukose – kadrai iš filmo „Tylus šauksmas“

Šeštadienį kino teatre „Pasaka“ buvo pristatytas debiutuojančio režisieriaus Vytauto Tinterio trumpametražis filmas „Tylus Šauksmas“. Filmo siužetas sukasi apie jauną, bet neįgalų vyrą Audrių, prižiūrimą rūpestingos globėjos. Tačiau pasirodo, kad Audrius tik apsimetinėja – naktimis jis atsikelia iš savo vežimėlio ir išeina į miestą, kuriame jis susitikinėja su savo gerbėja, apylinkės kirpėja Olga. Vienas po kito atsiskleidžia keisti miegamojo rajono personažai, slepiantys vienos ligoninės paslaptį.

Jauno režisieriaus filme pagrindinius vaidmenis sukūrė žinomos aktorės – Sonata Visockaitė, vaidinanti Olgą ir Edita Kauzaitė, sukūrusi globėjos vaidmenį. Pagrindinį Audriaus vaidmenį atliko neprofesionalus aktorius, bet išskirtinis personažas tiek ekrane, tiek gyvenime – Audrius Puplesis. Kine debiutuoja ir poetė, „Avaspo“ vokalistė bei dramaturgė Gabrielė Labanauskaitė. Filme prabils jos personažo krūtys.

Pasak režisieriaus Vytauto Tinterio, aktorius ir kūrybinę komandą dirbti prie šio minimalaus biudžeto filmo įkalbinti sunku nebuvo. Kultūros žmonės palaiko nepriklausomą kiną.

„Mus vienijo idėja kalbėti apie tai, kas matoma ir mus supa aplinkui – susikaustymas, abejingumas ir nihilizmas. Bet ar šios problemos yra tikros, ar „išsigalvotos“, slepiančios tikras visuomenės „ligonių“ priežastis?..“, – kalbėjo režisierius.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Vytautas Tinteris šiuo metu studijuoja Talino Baltijos Kino ir Medijos Universitete.
 
„Tylus šauksmas“ kino teatre „Pasaka“ bus rodomas šiomis dienomis:
 
Lapkričio 20 d. 18:30
Lapkričio 22 d. 21:00
Lapkričio 26 d. 18:15
Lapkričio 29 d. 21:00
 
Visi seansai – nemokami
 
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top