Now Reading
Makiažo klaidos ir kaip jų išvengti

Makiažo klaidos ir kaip jų išvengti

Makiažo klaidos ir kaip jų išvengti

Turbūt visą savo gyvenimą moterų giminė išliks dėkinga tiems, kas išrado dekoratyvinę kosmetiką. Juk ne viena turime probleminių veido vietų, kurias norime paslėpti, ir, atvirkščiai, išskirtinių ir unikalių, kurias norime išryškinti.

Dekoratyvinė kosmetika puikiai tinkama šiai funkcijai atlikti, tad ji skirta pastiprinti ir išryškinti moterišką grožį, o ne jam paslėpti. Kaip taikliai juokauja Rona Berg (laikraščio New Yourk Times buvusi grožio skilties redaktorė bei knygos „Greitas grožis: 1000 greitų būdų išspręsti problemas“ autorė), „jūsų makiažas neturėtų įeiti į kambarį anksčiau jūsų“. Tam, kad to išvengtumėte, pristatome pagrindinių makiažo klaidų sąrašą ir priemones, kaip tas klaidas ištaisyti.

Klaida Nr. 1: tamsus makiažo pagrindas ir šviesi veido oda

Kai veido spalva kardinaliai skiriasi nuo likusio kūno spalvos, akivaizdu, kad jūsų naudojamas makiažo pagrindas jums netinka. Kartais moterys tiesiog suklysta jį rinkamosios ar dažosi prie nenatūralios šviesos, o kartais tamsesnę pudrą renkasi sąmoningai, manydamos, jog taip užmaskuos visus trūkumas bei atrodys įdegusios. Galbūt iš tiesų veido nelygumus, paraudimus ir spuogelius galima paslėpti, tačiau nenatūrali jūsų išvaizda tikrai to nekompensuos. Be to, tamsesnis makiažo pagrindas labiau išryškina raukšles ir pasendina veidą keleriais metais.

Kaip to išvengti?

Stenkitės išsirinkti tokį patį arba kuo artimesnį jūsų odos atspalviui makiažo pagrindą. Spalvą išbandykite ant veido dienos šviesoje arba patepkite šiek tiek priemonės ant riešo ir leiskite susigerti. Jeigu makiažo pagrindo nesimato – jis jums puikiai tinkamas! Beje, visažistai pataria rinktis šiek tiek šviesesnį nei jūsų odos spalva makiažo pagrindą, nes tokiu atveju jūsų veidas atrodys matinis, skaidesnis ir labiau švytės.

Klaida Nr. 2: tamsus lūpų kontūro pieštukas ir šviesios lūpos

Moterims iki 30 metų lūpų kontūro pieštukas apskritai nėra reikalingas, nes jų nuosavas lūpų kontūras dar ryškus. Tačiau vėliau jis išblunka, lūpų spalva taip pat nublanksta, todėl reikia pradėti ryškinti. Tik minimaliai ir proto ribose!

Kaip to išvengti?

Jeigu nusprendėte, kad jums žūtbūt reikia apsivesti lūpas, rinkitės tik tokios pačios spalvos lūpų kontūro pieštuką kaip ir lūpų dažai. Tamsesnis lūpų kontūras privers jus atrodyti vulgariai ir neskoningai. Lūpos atrodys idealiai, jei dažysite jas pagal instrukciją: pirmiausia pasidažykite šviesesnio atspalvio lūpų dažais, tada atveskite lūpų kontūrus tokios pačios spalvos lūpų pieštuku ir viską užbaikite patepusios jas blizgesiu. Taip vizualiai padidinsite lūpas, o kartu atrodysite natūraliai.

Klaida Nr. 3: per daug skaistalų

Tam, kad išliktumėme natūralios ir išlaikytumėme natūraliai įraudusią veido odą, po makiažo pagrindo dažnai naudojame skaistalus. Saikingas jų naudojimas pagyvina ir paslepia makiažo pagrindą, tačiau padauginusios jų atrodysite kaip nužengusios iš 6 dešimtmečio, kai skaisčiai raudoni skruostai buvo madingi, bet kas šiandien tikrai nebetinka.

Kaip to išvengti?

Pirmiausia pasirinkite tinkamą skaistalų spalvą. Atminkite, avietinė ir ryškiai rožinė tinka tik labai retam odos tipui arba tik per karnavalinius vakarėlius. Rinkitės persikinę, švelniai rausvą ar rudos spalvos tonų skaistalus. Visų antra, labai svarbu skaistalus tepti tinkamoje vietoje, o ne per visus žandus. Nusišypsokite. Taip išryškės jūsų skruostų kontūrai. Tepkite skaistalais suapvalėjusius skruostus ir ties viršutine išryškėjusio skruosto linija. Taip niekas net neįtars, kad jūs nenatūraliai įraudusi.

Klaida Nr. 4: per ryškūs akių šešėliai

Visada jauskite, kokiai progai dažotės ir kuriuo paros metu būsite su makiažu. Dienos metu jokiais būdais nevalia eksperimentuoti su ryškiais dažais, tačiau kartais pasitaiko atvejų, kai merginos į darbą ar mokslo įstaiga ateina taip, lyg ruoštųsi į klubą.

Kaip to išvengti?

Atminkite: ryškūs akių šešėliai tinka tik vakarui. Kitu atveju rinkitės mažiau ryškias spalvas, pastelinius atspalvius. Rudoms akims tinka, galima sakyti ,visų spalvų šešėliai, mėlynakės turėtų rinktis žemės atspalvius, aukso, persiko, rožinę ir abrikoso spalvas, žaliaakės – visus violetinės atspalvius, rausvus tonus. Ir niekada nedažykite šešėliais paakių – tai pati grubiausia moterų daroma klaida.

Klaida Nr. 5: piešti ir tamsūs antakiai

Dažna moteris nepraleidžia progos pasinaudoti kosmetologės paslaugomis ir nusidažyti antakius juoda spalva. Dar blogiau, kai ji pati piešia jų kontūrus, kas atrodo nenatūraliai ir daugiau nei juokingai.

Kaip to išvengti?

Juodų antakių turėtų ypač vengti šviesiaplaukės. Tinkamiausia antakių spalva turi būti tokia, kaip jūsų plaukų (ar keliais tonais skirtis), tad jeigu dažote plaukus, nepamirškite ir antakių. O juodą pieštuką antakiams piešti galite išmesti į šiukšliadėžę (arba sunaudokite vietoj akių lainerio).

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Klaida Nr. 6: per daug tušo ant blakstienų

Per didelis tušo kiekis ant blakstienų išplečia, apsunkina akis, o jūs atrodote kaip nuolat nustebusi lėlė. Nesiekite turėti Malvinos blakstienų, nes per ilgos blakstienos toli gražu neatrodo patraukliai. Be to, per didelis sluoksnis tušo atrodo nenatūraliai ir neskoningai, ypač, jei jo gausu ant apatinių blakstienų, o jei dar tušas pradeda trupėti!

Kaip to išvengti?

Jeigu norite labai natūralaus akių makiažo, galite visai nedažyti apatinių blakstienų, o viršutines dažykite su saiku (visada rinkitės gerą ir kokybišką tušą). Užtenka paryškinti apatinę blakstienų liniją juodu pieštuku, kuris suteiks jums norimo rezultato – optinio akių padidinimo, tiesa, tik proto ribose ir saikingai. Viršutines blakstienas dažykite, tiek, kiek norite, svarbu, kad blakstienos nesuliptų ir nebūtų pernelyg pailgintos ar pastorintos.

 Klaida Nr. 7: per ryškios lūpos

Klaidinga manyti, jog ryškios lūpos tinka visoms ir prie bet kokios aprangos. Toli gražu tai ne tiesa, o greičiau atvirkščiai.

Kaip to išvengti?

Pažvelkite į save veidrodyje ir kritiškai save įvertinkite. Jeigu manote, kad ryškios lūpos – ne jums, rinkitės prigesintus ir pastelinius atspalvius, lūpų blizgius, o kraujo raudonumo lūpdažį naudokite tik specialiomis progomis. Kita vertus, raudoni lūpų dažai dažnai pagyvina aprangą, suteikia jai subtilumo, o moteriai – paslapties ir žavesio, bet, dar kartą, jis privalo derėti.

Ir pabaigai dar keletą visažistų patarimų: prieš darant makiažą, veidą gerai nuplaukite ir patepkite drėkinamuoju kremu, o tam, kad makiažas ilgiau išliktų ir atrodytų kaip naujas, toninį kremą tepkite tiesiai ant nuvalytos odos (be makiažo pagrindo), pasipudruokite ir užtepkite skaistalus. Galiausiai paimkite kelis ledo gabalėlius ir sukamaisiais judesiais ištrinkite jais veidą. Taigi po tokio didelio skaičiaus patarimų jūs tiesiog privalote pasidažyti nepriekaištingai, tad – pirmyn!

Parengė Nina Ivanova

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top