Now Reading
„Talentų bankas“ pristato: Noisysilence

„Talentų bankas“ pristato: Noisysilence

„Talentų bankas“ pristato: Noisysilence

Karolis Vyšniauskas
Nuotr. Noisysilence

Jos vardu Živilė ir Odeta
Fiksuoja judančius ir nejudančius vaizdus
Startavo šią žiemą
portfolio kol kas – pora vaizdo klipų ir kelios fotosesijos

Talentų bankas šį mėnesį surizikuoja ir „Laikas.lt“ žurnalo dėmesį skiria šviežiam, savo idėjas dar šlifuojančiam projektui „Noisysilence“. Jų „Facebook“ fanų skaičius kol kas mažesnis nei jų draugų sąrašas, o vaizdo klipai „YouTube“ dar tik laukia pirmojo tūkstančio peržiūrų. Tačiau dėl to mums tik įdomiau.

Odeta „Noisy“ Riškutė ir Živilė „Silence“ Zablackaitė susipažino atsitiktinai – Londone, kur Odeta šiemet gavo kūrybinių medijų diplomą. Živilė Vilniuje yra baigusi fotografijos studijas su video pakraipa. Šią žiemą jos ėmėsi realizuoti visa tai, ko išmoko aukštosiose.
 
„Talentų banke“ dalinamės keletu „Noisysilence“ fotografijų, užsimindami, kad jos kuria ir vaizdo klipus.
 
 
Jų kūrybos filosofija paprasta įvardyti, bet sunki įgyvendinti. „Savo nuotraukomis ir vaizdo klipais norime pasakyt ką nors gilesnio, tai, kas nėra taip akivaizdu. Norime parodyti, dvilypumą, gal netgi veidmainiškumą, sukelti emociją, nesvarbu gerą ar blogą. Ir kartu stengiamės, kad tiems, kuriems to gilumo nereikia, vis tiek būtų bent jau gražu pažiūrėti“, – „Laikui“ sako jos.


 
Savo idėjoms realizuoti Odeta ir Živilė naudoja seną fotoaparatą „Nikon D80“ ir dar senesnius „Zenit-E“, o filmuoja kol kas su skolintu „Canon“ fotoaparatu.
 
Šiandien „Noisysilence“ – viskas priešaky, bet turint tokią svajonę, kokią jos įvardija, sėkmė neturėtų nusisukti: 
 
„Svajojame ateityje nepritrūkti energijos, fantazijos ir ryžto kurti tai, kas patinka, nesvarbu kas nutiktų. Kartais žmonėms taip gera nugrimzti į patogų gyvenimą, kai širdies nedrasko jokia būtinybė ką nors pasakyti. Norime, kad mums taip nenutiktų ir vaizdų srovės mūsų galvose nenusloptų. O žurnalai, viršeliai, filmai ir kita ateis su laiku.“


Laukiame to ir džiaugiamės būdami pirmieji, atkreipę dėmesį į šias merginas. Neabejojame, kad ne paskutiniai.
 
Galerijoje – „Noisysilence“ fotografijos:

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top