Now Reading
Nei šaltis, nei lietus jiems – ne kliūtys…

Nei šaltis, nei lietus jiems – ne kliūtys…

Nei šaltis

Tekstas ir nuotraukos Aistės Ridikaitės

Visi žinome, kad rudenį atšąla orai, pakyla vėjai ir lyja lietūs. Sėdėdami miestuose tokį orą keiksnojame ir svajojame apie šiltą vasarą…O yra tokių žmonių, kurie šio sezono laukia visą vasarą. Tai vėjo „gaudytojai“ ir bangų mėgėjai.

Lietuvoje bangos kyla tik sustiprėjus vėjui. Kitaip tariant, jei pučia smarkus vėjas, Baltija banguoja. Taigi, pakilus rudeniniams vėjams, bangomis gali džiaugtis Lietuvos burlentininkai ir jėgos aitvarų aistruoliai. Nedaug yra tokių vietų mūsų jūros pakrantėje, kur ridenasi tvarkingos, „raidinti“ tinkamos bangos. Mūsų komanda apsilankė vienoje iš žinomiausių – vadinamajame „Akinyje“. 

Šis spotas pavadintas vieno bangų aistruolio garbei. Jis buvo tas, kuriam kilo mintis, kad senasis Šventosios molas, įlankoje ištekanti upė ir mažasis moliukas turėtų būti ideali vieta susiformuoti tvarkingai bangai. Akinis pats šią vietą ir išbandė… Idėjos pasiteisino ir dabar čia yra beveik vienintelis bangų spotas Lietuvoje. Tiesa, legendinį Akinį galima čia sutikti besitaškantį bangose kas kartą, kai jos pakyla.

Kitos burlentininkų legendos pasakoja, kad būtent čia Eglė žalčių karalienė sulaukė kraujo puta atplaukusio Žilvino. Po didžiųjų audrų šioje vietoje iš upės ištekantis vanduo nusidažo raudona kraujo spalva…

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Bet grįžkime prie vandens kostiumais apsirengusių vėjo ir bangų fanatikų, kuriuos čia gali sutikti visą rugsėjį, spalį, o kartais net lapkritį ir gruodį. Jie jums pasakys, kad jūra tokiu metu visai nešalta, vėjas galėtų būti ir stipresnis, na o saulė nelabai ir reikalinga. Nesutinkate? Tiesiog pažiūrėkite į jų, po gerų keturių ar penkių valandų išlipusių iš vandens, veidus. Pamatysite plačiausias šypsenas. Pamatysite laimingiausius fanatikus. Žmones, kuriems nieko nebetrūksta.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top