Now Reading
Foto archyvai – nuotraukos iš 4 deš. psichiatrijos ligoninės

Foto archyvai – nuotraukos iš 4 deš. psichiatrijos ligoninės

Foto archyvai – nuotraukos iš 4 deš. psichiatrijos ligoninės

Laikas.lt

Prieš daugiau nei septyniasdešimt metų fotografas Alfredas Eisenstaedtas gavo leidimą įamžinti vienos Jav psichiatrijos ligoninės kasdienybę. Kokios jo tuomet buvo priežastys, neaišku, tačiau puikiai žinoma, kodėl šias nuotraukas paviešino kultūros ir istorijos žurnalas „Life.time.com“…

Nuotraukos, kurias išvysite, pirmiausia turėtų kelti atjautos jausmą, o po to priversti susimąstyti apie uždarytuosius psichiatrijos ligoninėse. Fotografas teigė, kad jos bus aktualios visais laikais, nes ir nebuvę šioje vietoje visada atpažins ten uždaryto žmogaus akių ir veido išraišką.

4 deš. ir anksčiau ligoninėse, kuriose gydomi psichinę negalę turintys žmonės, vyravo daugiau nei antihumaninės sąlygos. Vien jau nepagrįstas pastovus girdymas stipriais vaistais, kol žmogus tampa nuo jų priklausomas ir durys į sveikųjų pasaulį jam amžiams užtrenkiamos, ar elektros šoko terapijos, dabar kelia pasibaisėjimą. Bet ar tikrai visų kritikuotų metodų šiandien atsisakyta? Minėtas žurnalas todėl ir paviešino šias nuotraukas, kad šis klausimas būtų iškeltas.

„Amerikoje tarp psichiatrijos ligoninių sienų „įkalinta“ virš 500 000 vyrų, moterų, vaikų. Niekas nėra tikras, kad toks likimas neištiks ir jo“, – rašo „Life.time.com“.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top