Now Reading
Sekmadieninis Jurgos receptas. Trinta moliūgų sriuba

Sekmadieninis Jurgos receptas. Trinta moliūgų sriuba

Sekmadieninis Jurgos receptas. Trinta moliūgų sriuba

Laikas.lt

Laikas.lt toliau džiaugiasi savo tarpe turėdami tikrą šaukšto, puodo ir keptuvės meistrę, apsigimusią kulinarę Jurgą. Reklamos skyriaus vadybininkė keičia amplua ir yra pasiryžusi vesti visus skaitytojus virtuvės keliais bei klystkeliais. Ir taip – kiekvieną sekmadienį. Taigi, pristatome ketvirtąjį Jurgos blyną, o tiksliau – trintą moliūgų sriubą.

Ingridientai:

¼ didelio moliūgo
1 savogūnas
4 – 5 skiltelės česnako
1 morka
1 l – vištienos sultinio
200 g grietinėlė
prieskoniai
truputi aliejaus

Gaminimas:

Stambiai supjaustytus svogūnus, morkas, moliūgą ir česnako skilteles sudedame į kepimo indą, pateptą aliejumi, ir pašaunam į įkaitinta orkaitę. Kepam tol, kol daržovės truputį apskrus (apie 30 – 40 min.). Tuo tarpu (arba iš anksto) išverdame vištienos sultinį. Iškeptas daržoves sudedam į sultinį ir užverdam. Tuomet su „blenderiu“ ar virtuviniu kombainu viską sutriname, supilame grietinėlę, pagal skonį įdedame druskos, pipirų, mairūno, muskato ir dar kartą užverdame. Dėl grožio aš įdedu šaukšelį grietinės ir papuošiu petražole ar kitu žalumynu. Visgi, tai nebūtina, nes ir taip labai skanu :).

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai


 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top