Now Reading
10 daugiafunkcių baldų idėjų šiuolaikiniam žmogui (foto)

10 daugiafunkcių baldų idėjų šiuolaikiniam žmogui (foto)

10 daugiafunkcių baldų idėjų šiuolaikiniam žmogui (foto)

Grynas.lt

Ar jums kartais neatrodo, kad šiuolaikinis mūsų gyvenimo būdas tik ir laukia vis naujų provokacijų? Vienas iš šiuolaikinio dizaino prioritetų, praktiškai ir nusakantys jo gebėjimą prisitaikyti, yra mokėjimas keistis besivaikant naujas ir originalias idėjas. Šiame straipsnyje aprašoma dešimt daugiau nei vieną funkciją buityje atliekančių daiktų, kurių autoriai kūrybiškumo sąvoką pakylėjo į naują lygmenį, rašo freshhome.com.

Tačiau kaip gimsta tokios unikalios ir novatoriškos idėjos? Šia tema pakalbinę dizainerius ir kūrėjus iš viso pasaulio, galime teigti, jog šiandieninis gyvenimo būdas ir tempas įkvėpimo šaltinių kiekvienam mąstančiam žmogui pateikia su kaupu. 

Paimkite bet kurį po ranka pasitaikiusį daiktą, įdėkite į jį truputį širdies ir mėgstamos veiklos, vertybių, įpakuokite į vartotojus masinančią pakuotę (pageidautiną perdirbtą) ir viskas. Štai jums praktikoje įgyvendinta idėja ant padėkliuko: smagus, praktiškas ir funkcionalus baldas, idealiai tinkantis šiuolaikinio žmogaus buičiai, tikras gaivios energijos pliūpsnis pilkoje kasdienybėje.

Pateikiame jums dešimt puikių praktiškai įgyvendintų vietos taupymo, nuotaikos kėlimo ir kūrybiškumo skatinimo idėjų bei jų sukūrimo istorijų.

1. Stalas-dviratis

„Store Moo“ dizainerius sukurti šį unikalų baldą paskatino du paprasti dalykai – stipri meilė šiai dviratei transporto priemonei ir jos laikymo patalpose galimybių paieškos. Taip ir gimė „Pit it“ stalas – naujoviškas stalas, suteikiantis galimybę jo turėtojams išgerti kavos ar pasitikrinti elektroninį paštą kompiuteryje sėdint ant savo dviračio sėdynės. Praktiška, novatoriška ir šmaikštu – nuo šiol svetainę papuošti gali ir dviratis.

2. Idėjų stalas

Įsivaizduokite stalą, kurio paviršius – didžiulis lipnių lapelių pakelis. Tereikia prie jo prisėsti ir jau galite piešti bei rašyti, kas tik šauna į galvą. Nepatiko, ką sukūrėte? Tiesiog nuplėškite sugadintą lapą ir viską pradėkite nuo pradžių. Stalą, pavadintą tiesiog „Post-it Table“, sukūrė Italijos dizaineriai iš „Soup Studio“: „Popierius. Rašiklis. Idėjos. Daugybė idėjų. Sistema, padedanti užfiksuoti jas visas. Nenutrūkstantis procesas. Paprastumas, leidžiantis idėjoms tiesiai iš galvos atgulti ant popieriaus pačia patogiausia ir laisviausia forma. Kai lapai baigsis, tereiks nusipirkti naują bloką ir pirmyn“. Skamba įtikinamai.

3. Knygų lentyna-patogi sofa

Kiek kartų norėjote paimti norimą daiktą, nepakilę nuo sofos? Dizaineris Younesas Duret sukūrė baldą, išpildysiantį jūsų svajonę – sofą „Ramsa“. Ilsintis ant tokios sofos visos mėgstamiausios knygos bus tiesiog ranka pasiekiamos tiesiogine to žodžio prasme. Sutaupysite ne tik vietos, bet ir nervų. Jau nekalbame apie stilingą interjerą.

4. Pirtis spintoje

Šio unikalaus baldo autorė – Anna van der Lei. Jame puikiai išsitenka ne tik rūbų spinta, bet ir kompaktiška pirtis, puikiai tilpsianti net ir mažiausioje gyvenamojoje erdvėje. Šiuo atveju sukurti tokį daiktą paskatino natūralus poreikis: „Olandų sukurtas suomiškos pirties atitikmuo. Jam visai nereikia erdvaus kiemo ar daug vietos namuose. Persirengimo kambarėlis ir pati pirtis integruota į didelę iš maumedžio pagamintą spintą. Ypatingai sukonstruotos jungiamosios detalės sudrėkusios išsiplečia, todėl galite būti tikri, kad pirtis-spinta nepraleidžia drėgmės“, – paaiškina dizainerė. 

5. Žaidimų aikštelė katei-knygų lentyna

Aistra knygoms ir meilė katėms įkvėpė Corentiną Dombrechtą sukurti „Biblioteką katėms“. Šis daiktas puikiai tinka prie bet kokio interjero. Subtiliai lentynoje paslėpta pakopų sistema katei neabejotinai suteiks daug džiaugsmo, vizualiai baldas traukia akį ir užmena ne vieną mįslę dėl tikrosios jo paskirties.

6. Kėdė-radiatorius

Dažnai praktikuotas glaudimasis nugara į maloniai šildantį radiatorių dizainerį Jeroeną Wesselinką įkvėpė sukurti puikų daiktą – šildančią kėdę. Kėdės-radiatoriaus formos idėją jaunasis novatorius pasiskolino iš Gerrito Rietveldo „Zig Zag” kėdės. Šis baldas ne tik patogus ir šiltas, bet ir labai originalus.

7. Stalas-vyno lentyna

Sukurtas talentingo staliaus Vincento Chicone iš „Chicone Cabinetmakers“, stalas „Don Vino“ primena ąžuolinės statines iš Niujorko Pirštų ežero – regiono, garsėjančio giliomis vyndarystės tradicijomis. Šis stalas į vieną apjungia tradicijas ir šiuolaikiškumą. Tokio stalo savininkas svečiams galės elegantiškai pristatyti net 16 geriausių namuose laikomų vyno butelių.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

8. Kėdė, staliukas ir stovas žurnalams

Christiano Lessingo sukurtas unikalus daiktas „Collecteur“ – kėdė, staliukas ir stovas žurnalams – puikus sprendimas mažoms erdvėms. Šio net tris skirtingas funkcijas (priklausomai nuo poreikių) galinčio atlikti daikto idėja paremta siekiu sutaupyti kiek įmanoma daugiau erdvės nedideliame būste. Svarbi ir labai aktuali smulkmena – kėdės aukštis kinta priklausomai nuo to, kiek joje sudėta žurnalų.

9. Pietų/biliardo stalas

Dizaino pasaulyje žaismingumo ir funkcionalumo derinys negali likti nepastebėtas ir nepagirtas. „Koralturk“ sukūrė biliardo stalą, akimirksniu galintį virsti paprastu stalu, prie kurio pietų gali susėsti visa gausi šeimyna. O po sočių pietų, nurinkus indus, šis stalas gali pakviesti pažaisti biliardą. Įspėjame: šis stalas – prabangus malonumas. Bet idėja puiki.


10. Ir atsisėsti, ir pasidėti

Ar kada nors atidžiai žvalgėtės po savo namus, įsivaizduodami, jog indauja ar kavos staliukas virsta atskirais funkcionaliais baldais? Šią idėją sugalvojo Mattias Stenbergas iš Stokholme įkurtos „Studio Vision“. Savo sukurtą universalų baldą jis apibūdina taip: „Stengiausi sukurti iš pirmo žvilgsnio paprastą, tačiau dinamišką struktūrą – gilumo įspūdį sukuria įmantri sujungimo linija“. Elegantiškas ir subtilus prieskonis net mažiausiam būstui.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top