Now Reading
Kuo grožimės šių metų „Mados infekcijoje“? (festivalio programa, foto)

Kuo grožimės šių metų „Mados infekcijoje“? (festivalio programa, foto)

Kuo grožimės šių metų „Mados infekcijoje“? (festivalio programa

Laikas.lt
Nuotraukoje – „Mados infekcijos“ organizatorės Sandra Straukaitė ir Renata Mikailionytė
Nuotr. Andrius Solominas

Tarptautinis festivalis „Mados infekcija“ lapkričio 9 ir 10 dienoms podiumą konstruoja Šiuolaikinio meno centre. Renginio tapatybę žyminti kaukolė su sukryžiuotomis žirklėmis šiais metais lauko stenduose pražys 50-ųjų audinių raštais.

„Šio laikmečio raštai pasirinkti todėl, kad antikinėje mitologijoje gėlės žymėjo vaisingumą ir atsinaujinimą, ši tema bene svarbiausia kalbant apie pavasario sezoną“, – sako festivalio idėjinė vadė Sandra Straukaitė. Kopijomis užgrūstame miesto reklaminiame sraute MI braižas savitas – visame Vilniaus mieste iš lauko stendų žvelgs 70 skirtingų gėlėtų kaukolių.
 
Eksperimentai tęsiasi: visiems pažįstamoje ŠMC erdvėje festivalio architektės suprojektuotas amfiteatras. Naujiena žiūrovams – nė vienas, net įsigijęs stovimus bilietus, kojomis nelies grindų lygio – veiksmas ant podiumo visiems kaip ant delno vienodomis sąlygomis. Tai – viena daugelio festivalio iniciatyvų siekiančių mažinti atstumą tarp žiūrovų ir kūrėjų.
 
„Mada žmonėms, o žmonės madai – taip būtų galima įvardinti mūsų konceptualią kryptį. Esame atviri visiems, ieškantiems stiliaus idėjų“, – teigia festivalio prodiuserė Renata Mikailionytė. Kaip ir pavasario renginio metu, organizatoriai fotografuos įdomiausiai apsirengusius festivalio svečius ir toliau kaups stileivų nuotraukų archyvą, kuris ateityje pavirs meno instaliacija.
 
Rudens mados renginių gausoje „Mados infekcija“ spalvinga kaip ruduo Vingio parke ir skirtinga kaip Užupio fasadai. Pirmąją dieną publika išvys modernias pret-a-porter kolekcijas, o antros dienos vakaras bus skirtas kūrybiniams eksperimentatorių keistumams ir nekasdieniams ieškojimams. Lietuvos ir užsienio dizaineriai parodys 14 naujų kolekcijų. Jose stiliaus medžiotojai ras visko: nuo MIMI.C įkvėpusios jakudzos mylimųjų estetikos, postapokaliptinio kiber-goto portreto Asger Juel Larsen kolekcijoje iki šiuolaikinės miesto drąsuolės įvaizdžio Michael Sontag, Lauros Dailidėnienės, D.EFECT eilutėse.
 
Įsijausti į reginio nuotaiką MI kviečia iš anksto prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“. Nuo rugsėjo 24 dienos čia veikia dizainerės Dovilės Gudačiauskaitės stilizuota „Manekenų instaliacija“ skirta, kaip sako pati Dovilė, laimingiems žmonėms.
 
Spalio 20 dieną „Panoramoje“ vyks „Infekcijos kastingas“, kur bus ieškoma klasikinių ir savitų, įtaigių, stiprių tipažų. Konkurse kviečiami dalyvauti tiek profesionalūs modeliai, tiek niekada šio amato nebandę jaunuoliai. Spalio 27 dieną festivalio kosmetika „Maybelline New York“ pristatys specialų festivaliui sukurtą makiažą, bei rudens ir pavasario grožio tendencijas renginyje „Grožio infekcija“.
 
„Mados infekcija“ – didžiausias mados renginys Lietuvoje. Organizuoti pradėtas 1999 metais, šiuo metu festivalis vyksta dukart per metus. Jo paskirtis – skatinti nuolatinį Lietuvos mados kūrybinės srities atsinaujinimą, publikai pristatyti kitų šalių dizainerių darbus ir kurti abipusius saitus tarp mados kūrėjų ir miestiečių.

Festivalio interneto puslapis yra www.madosinfekcija.lt. Festivalį organizuoja „Sick service“ ir Šiuolaikinio meno centras.

Bilietus į festivalį „Mados infekciją“ platina „Bilietų pasaulis”.
Stovimų bilietų kainos prasideda nuo 30 Lt. Sėdimų bilieto kainos – nuo 70 Lt. Artėjant renginiui bilietai brangs.

 

 

Renginio programa:


Lapkričio 9 d.

1. Eglė Žiemytė D.EFECT

2. Laura Dailidėnienė

3. Michael Sontag (Vokietija)

………………..

4. KRISTAR DESIGN by Kristina Vikøren (Norvegija)

5. Festivalio siurprizas

6. Ieva Daugirdaitė

………………..

7. BEssARION (Rusija)

 

Lapkričio 10 d.

1. Sandra Straukaitė

2. Asger Juel Larsen (Danija)

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

3. Milda Čergelytė MIMI.C

………………..

4. Lina Gudanavičiūtė

5. GROSSER HEINRICH (Vokietija)

6. Aušra Urbanavičiūtė & Diana Kuzmickaitė

………………..

7. Dovilė Gudačiauskaitė


Galerijoje – fotografijos iš „Mados infekcijos“ spaudos konferencijos:

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top