Now Reading
Naujoje Igno Maldžiūno parodoje – juodai baltos fotografijos iš Kinijos

Naujoje Igno Maldžiūno parodoje – juodai baltos fotografijos iš Kinijos

Naujoje Igno Maldžiūno parodoje – juodai baltos fotografijos iš Kinijos

Laikas.lt
Nuotraukos – Igno Maldžiūno

Šį rudenį fotomenininkas I. Maldžiūnas dviejuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose pristatys naują savo fotografijų parodą „China. 1/5“.

Spalio 11 d., 18.00 val. parodos atidarymas įvyks Vilniuje, Energetikos ir technikos muziejuje (Rinktinės g. 2), o nuo 20 val. vyksmas su muzika persikels į „KultFlux – kultūros platformą“. Vilniuje I. Maldžiūno fotografijas galima bus apžiūrėti iki spalio 31 d.
 
Kauniečius ir Laikinosios sostinės svečius autorius į parodos atidarymą Fluxus ministerijoje (Jonavos g. 2) pakvies lapkričio 2 d., 19:00 val. Parodos atidarymą Kaune lydės alternatyvios elektroninės muzikos grupės „Fusedmarc“ koncertas, kuris nuo 21 val. Fluxus ministerijos erdves pripildys rytietiškais garsais.
 
Surengęs ne vieną asmeninę parodą Lietuvoje ir užsienyje, nuolat kuriantis fotografijas įvairiems meniniams ir komerciniams projektams, fotografas Ignas Maldžiūnas parodoje „China. 1/5“ eksponuos fotografijas, sukurtas kelionės po Kiniją metu.
 
Parodos pavadinimas – nuoroda į tai, kad Kinijoje gyvena penktadalis visų mūsų planetos žmonių. Tačiau I. Maldžiūno fotografijos byloja ne apie gyventojų ir egzotikos perpildytą Tolimųjų Rytų milžinę, bet subtiliai kalba apie kelionėje įgytą asmeninę autoriaus patirtį. „Ten jaučiau vienatvę, laisvę, džiaugsmą ir liūdesį. Gavau daugiau, nei tikėjausi,“ – prisimena parodos autorius.

Fotogalerijoje – keletas „China. 1/5“ eksponuojamų darbų:

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top