Now Reading
Labdaringos šunų parodos „BIG Match Show“ nugalėtoju tapo mišrūnas Džekis (foto)

Labdaringos šunų parodos „BIG Match Show“ nugalėtoju tapo mišrūnas Džekis (foto)

Labdaringos šunų parodos „BIG Match Show“ nugalėtoju tapo mišrūnas Džekis (foto)

Laikas.lt
Organizatorių nuotr.

Vakar didžiulėje palapinėje prie prekybos centro „Panorama“ vyko labdaringa visų veislių šunų paroda „BIG Match Show“, kurią trečią kartą rengė gyvūnų globos organizacija „Lesė“ kartu su banku BIGBANK. Iš beveik šimto keturkojų, tarp kurių ir prabangūs grynaveisliai, ir paprasti mišrūnai, absoliučiu nugalėtoju tapo išauklėtas mišrūnas Džekis su šeimininku Saulium Girniukaičiu.

„Niekada nemaniau, kad kada nors su Džekiu dalyvausime parodoje, pasitaikius progai – net nedvejojau ir, tiesą sakant, tikėjausi laimėti. Džekis yra labai geras šuo, tikrai vertas būti nugalėtoju,“ – sakė nugalėtojo šeimininkas Saulius Girniukaitis.
 
Parodos komisijai teko sudėtinga užduotis – tarpusavyje vertinti visiškai skirtingų veislių šunis, o kartais ir grynaveislį su mišrūnu. Vis dėlto, atsižvelgiant į tai, kaip gyvūnai klausė savo šeimininko ir susidorojo su publikos dėmesiu, minimaliom persvarom buvo išrinkti savo kategorijų nugalėtojai, o vėliau ir absoliutus parodos lauretas.
 
„BIG Match Show“ komisijoje atsakingai dalyvius vertino televizijos laidų vedėja Aistė Paškevičiūtė, dainininkė Simona Šermukšnytė ir praėjusių metų mišrūnės-nugalėtojos šeimininkas Edvinas Kepežinskas.  Renginio globėja, iniciatyvą palaikanti jau antrus metus iš eilės, Skaiva Jasevičiūtė parodos dalyviams negailėjo komplimentų:
 
„Labai malonu ir vėl dalyvauti vienintelėje Lietuvoje visų veislių šunų parodoje, kur savo šansą turi net ir beveisliai gyvūnai. Pastarieji visuomenėje tampa vis labiau svarbūs – tenka vis dažniau išgirsti istorijų, kuomet namuose nusprendžiama auginti keturkojį iš prieglaudos. Ne tik išpuoselėtas grynaveislis gali tapti ištikimu draugu – mišrūnai, kaip šiandien matome, taip pat gali būti labai gražūs, klusnūs ir teikiantys džiagsmą,“ – sakė Skaiva Jasevičiūtė.
 
Parodos metu buvo paskelbta titulo „Draugiškiausias žmogaus poelgis su šunimi“ laimėtoja. Ja šiais metais tapo Austrijos ambasadoriaus Lietuvoje žmona, gyvūnų mylėtoja bei jų gerovę kurianti dr. Gudrun Koller. Praėjusiais metais komisijoje parodos dalyvius vertinusi p. Gudrun Koller jau kelerius metus aktyviai priseda prie beglobių gyvūnų gerovės.
 
„BIG Match Show” – didžiausia kasmetinė labdaringa veislinių ir beveislių šunų paroda Baltijos šalyse, rengiama gyvūnų globos organizacijų kartu su banku BIGBANK. Parodos tikslas yra atkreipti visuomenės dėmesį į benamių gyvūnų problemas ir ieškoti galimų jų sprendimo būdų. Taip pat siekiama paremti tokiems gyvūnams prieglobstį suteikiančias organizacijas. Tuo pačiu, skatinant mažinti beglobių gyvūnų skaičių, renginys atkreipia dėmesį į atsakomybes, kurias žmogus prisiima, nusprendęs auginti naminį gyvūną. Renginys tuo pačiu metu vyks Estijoje, Latvijoje bei Lietuvoje: septintą kartą Estijoje, ketvirtą kartą Latvijoje ir trečią kartą Lietuvoje.
 
Galerijoje – keletas akimirkų iš šiųmetės „BIG Match Show“:

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top