Now Reading
Aktualios muzikos gidas (17): Placebo, Adele, The Beatles ir kt.

Aktualios muzikos gidas (17): Placebo, Adele, The Beatles ir kt.

Aktualios muzikos gidas (17): Placebo

Karolis Vyšniauskas
Nuotraukoje – „Placebo“

Šiai savaitei beveik pasibaigus – septynios svarbios dainos ateinančiai. Nuo Adelės kūrinio naujam Jameso Bondo filmui iki lietuviško politinio repo. Skaitome ir klausome:

Placebo – B3
 
Late 80’s lietuvaičių kartai „Placebo“ visada liks viena nostalgiškiausių grupių, įkūnijanti paauglystės maištą ir filosofiją. Tačiau tai, ką Briano Molko trijulė, kurioje nebelikę originalios sudėties būgnininko, daro dabar, ne daug kas iš senųjų klausytojų žino. O naujienų yra: šį penktadienį „Placebo“ išleis savo EPą pavadinimu „B3“. Tai bus penkių naujų dainų rinkinys, vieną kurių skelbiame pirmąją šios savaitės gide.

Jūsų dėmesiui, netikėčiausia iš penkių, labiausiai nuo grupės tradicijų nutolusi „The Extra“:


 

Adele – Skyfall
 
Trys dienos, 13 milijonų peržiūrų. Taip, tai Adele. Pernai daugiausia albumų pasaulyje pardavusi dainininkė kurį laiką leido dėmesiu pasidžiaugti kitiems, tačiau „Skyfall“ vėl viską sustatė į savo vietas. Kitaip ir negalėjo būti. „Skyfall“ – yra pagrindinė naujojo filmo apie Jamesą Bondą, tokiu pačiu pavadinimu, daina. Ją įvertinti galite čia pat, o filmo premjeros Lietuvoje dar reikės palaukti iki lapkričio 1-osios.
 

 
 
The Beatles – Love Me Do
 
Penktadienį pirmajam „The Beatles“ singlui, dainai „Love Me Do“ sukako 50 metų. Įdomu tai, kad tada, 1962-aisiais, šios dainos pasirodymas nebuvo niekuo ypatingas. Jungtinės Karalystėje „Love Me Do“ pakilo tik iki 17-osios vietos.

Iš viso per savo svaiginančią karjerą „The Beatles“ išleido 55 singlus ir 27 studijinius albumus.



 
 
Robert Smith – Witchcraft
 
Pirma gera žinia: Timas Burtonas šiemet paruošė dar vieną kino įvykį, animacinį filmą „Frankenweenie“. Antra gera žinia: filmo garso takelis yra labai stiprus. Jau esame rašę apie į jį įtrauktą „Yeah Yeahs Yeahs“ vokalistės Karen O dainą „Strange Love“, dabar turime ne mažiau įdomią premjerą – „The Cure“ lyderio Roberto Smitho kūrinį „Witchcraft“.

Trečia, ne tokia gera žinia: filmo premjeros Lietuvoje reikės palaukti iki lapkričio 23-osios.


 

Foo Fighters – Time to Fly
 
Šią savaitę viena sėkmingiausių postnirvaninių roko grupių, 11 „Grammy“ laimėtojai „Foo Fighters“ paskelbė apie pauzę. Kitą dieną po to, kai grupė sugrojo paskutinį koncertą į Niujorko centrinį parką susirinkusiems 60 tūkst. žmonių, „Foo Fighters“ lyderis Dave’as Grohlas išplatino pranešimą, kurio esminė eilutė yra ši: I’m not sure when the Foo Fighters are going to play again. It feels strange to say that, but it’s a good thing for all of us to go away for a while.
 
Klipe žemiau – Dave’o užuomina apie pauzę, ištarta minėtame koncerte, ir grupės pasirodymas atliekant vieną ryškiausių savo dainų „Time to Fly“ :


 
 
Yga, Pushaz, Bro – Netikri Pranašai
 
Pagaliau kažkas iš Lietuvos muzikantų parašė politinę dainą. Buvusieji grupės JBC (tos, kuri repavo apie sijonėlį) nariai, pasivadinę „Yga“ ir „Bro“ kartu su „G&G Sindikato“ nariu Pushu šią savaitę paskelbė savo klipą dainai „Netikri pranašai“.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Tiesa, daina rašyta ne specialiai šių metų Seimo rinkimams – kaip neslepia patys autoriai, ji sukurta dar prieš pora metų. Bet vaizdo klipas su vidurinį pirštą rodančiu Kirkilu ar žurnalistams į klausimą atsakinėjančia Venckiene, priartino reikalus prie šių dienų.

 
„Šis vaizdo klipas yra savotiškas mus supančios aplinkos veidrodis ir puiki įžanga į būsimą albumą. Jau turbūt įsivaizduojate – aštrios temos, paprastų pacanų akimis“, – sako reperiai. Savo ruožtu, tai geras veidrodis, kaip paprastai politinėse diskusijoje nedalyvaujantys muzikantai mato Lietuvos politinę ir ekonominę situaciją. Aktualu tiek paprastiems pacanams, tiek politologams:


 
 
Candee Train – The Island
 
Kas yra „Candee Train“, jie ir patys nelabai žino – kaip grupė rašo savo „Facebook“ biografijoje, mes nežinom ką mes darom,bet kartais kažkas visai nieko gaunasi. Mes tegalime pridurti, kad grupė yra iš Kauno, turi žavaus dizaino puslapį candeetrain.lt, o ketvirtadienį pristatyta jų kūrinys „The Island“, kuriam susuktas ir vaizdo klipas, yra vienas tų visai nieko. Dainos skambesys – toli nuo saldainių, bet nuo to tik geriau:



Aktualios muzikos gidas – iniciatyva, skirta supažindinti skaitytojus su šiuo metu svarbia išgirsti muzika. Kiekvieną sekmadienio vakarą jūsų lauks 7 šviežios arba senos, bet iš naujo aktualios dainos. Dainas kruopščiai atrenka ir aprašo „Laikas.lt“ muzikos redaktorius Karolis.


Ankstesnių savaičių gidus galima rasti paspaudus šią nuorodą.
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top