Now Reading
Avalynės tendencijos: gyvatės odos raštai (foto)

Avalynės tendencijos: gyvatės odos raštai (foto)

Avalynės tendencijos: gyvatės odos raštai (foto)

Laikas.lt
Nuotr. Deichmann

Gyvatės odos raštai grįžo į mados pasaulį. Pernai vyravusi tendencija šiemet įgijo tikrą pagreitį ir kiekvienai save gerbiančiai fashionistai dabar, regis, privaloma turėti bent vieną tokiais egzotiškais raštais puoštą aksesuarą ar batelių porą.

Gyvatės oda ir jos imitacija mados istorijos puslapiuose buvo įrašyta dar 8-ąjį dešimtmetį Vakaruose, kai išpopuliarėjo šia medžiaga dekoruoti kaubojų stiliaus auliniai ir diržai. Nuo to laiko gyvatės odos raštais puoštus aksesuarus ir avalynę ypač pamėgo elitas, todėl jie tapo elegancijos, seksualumo ir prabangos simboliu.

Tokie charakteringi aprangos elementai neabejotinai yra skirti toms, kurios nori būti pastebėtos. Kokių avalynės modelių dairytis šį sezoną, norint ne tik išsiskirti, bet ir atrodyti stilingai? Kaip priderinti gyvatės raštais puoštą avalynę, kad ansamblis atrodytų skoningai? 

Iš ko rinktis?

Gyvatės odos raštais dekoruojami įvairūs avalynės modeliai, skirti kasdienai ir ypatingoms progoms: balerinų tipo bateliai, aukštakulniai, aulinukai ir net ilgaauliai. Stilistų teigimu, šį rudenį ir žiemą vėl madingi aukštakulniai bateliai su klasikinėmis smailiomis ar tik šiek tiek užapvalintomis noselėmis. Gyvatės odos ir smailios noselės derinys – tikra klasika, galinti įkvėpti gyvybės net nuobodžiam dalykiniam kostiumėliui.

Šiuo metu ypač madingi skirtingų tekstūrų ir spalvų deriniai, todėl nesuklysite išsirinkusios zomšos ar veliūro batelius su gyvatės odos imitacijos elementais: dekoruota nosele, apkulniu ar pakulne. Tokie bateliai atrodo puošniai ir puikiai tiks vakarui.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Gyvatės odos tekstūra leidžia eksperimentuoti su spalvomis ir rinktis ne tik klasikines baltą, rudą, juodą. Stilistų nuomone, viena iš įdomiausių tendencijų – mėtų spalvos gyvatės raštais puošta avalynė, kurią nesunku priderinti prie šiemet vyraujančio drabužių kolorito.

Mažiau yra geriau

Gyvatės odos aukštakulniai yra universalūs ir gali būti prie visko tinkančių nude batelių pakaitalas. Svarbiausia, kad kuriamame ansamblyje nebūtų per daug įvairių raštų ir faktūrų, nes gyvatės odos raštais puošta avalynė yra ypač išraiškinga. Rinkitės minimalistinio stiliaus drabužius, tačiau nebūtina apsiriboti neutraliomis spalvomis. Gyvatės odos imitacijos bateliai gražiai atrodys prie raudonos suknelės, pamėgtų džinsų ir vienspalvės šilkinės palaidinės ar jaukaus megztinio, klasikinių juodų kelnių ir ryškaus švarkelio. Jeigu ruošiatės vakarėliui, delninukę galite drąsiai derinti tiesiog prie suknelės ir leisti savo bateliams griežti pirmuoju smuiku.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top