Žiedai – ne tik puošmena, bet ir asmenybės atspindys

Jaunimogidas.lt

„Nešioji žiedą ant nykščio, ar žinai ką tai reiškia?“ – kartą išgirdau klausimą, kuris mane labai sutrikdė, nes atsakymo tikrai nežinojau, o žiedą ant šio piršto nešioju jau dešimt metų… Dar labiau suglumau išgirdusi paaiškinimą, kad ant nykščio žiedus nešioja atsiskyrėliai, vienuoliai, išminčiai.

Po šio pokalbio, nenorėdama būti atsiskyrėlė, porą dienų pamėginau išeiti iš namų be žiedo. Jaučiausi vos ne taip pat baisiai, kaip išėjusi iš namų be mobiliojo telefono. Tai paskatino mane pasidomėti, ar tikrai pašnekovas sakė tiesą… Ir gavau labai gerą pamoką, ypač naudingą žurnalistams, kad visą informaciją reikia daug kartų tikrinti. Ne veltui liaudies išmintis byloja: „Devynis kartus pamatuok, dešimtą – kirpk“.

Tam, kad jūs save geriau pažintumėte, kad galėtumėte palyginti, ar tikrai žiedai gali atspindėti asmenybę, o ir tam, kad nesutriktumėte ir nebūtumėte apgauti pašnekovo, kai paklaus: „Kodėl ant šio piršto nešioji žiedą? Ar žinai, ką tai reiškia?“, dalinuosi su jumis savo atradimais.

Nykštys – vidinė stiprybė

Nykštys – labiausiai nepriklausomas nuo visų pirštų. Todėl šis pirštas susijęs su vidiniu „aš“, simbolizuoja vidinę energiją. Jeigu nešiojate žiedą ant šio piršto,t ai parodo, kad esate labai savimi pasitikintis, galite primesti savo valią ir norus kitiems, kartais net panaudodami jėgą.

Nykštys astrologų yra siejamas su Marsu. Žiedas, nešiojamas ant šio piršto, turėtų padėti sutramdyti temperamentą. Teigiama, kad tie, kurie dažnai mūvi žiedą ant nykščio, išsiskiria atkaklumu. Tokie žmonės bet kokiomis priemonėmis stengiasi įsitvirtinti po saule, kovoti už savo įsitikinimus.

Įdomu tai, kad senovės graikai bei romėnai ant nykščio mūvėjo žiedus kaip savo vyriškumo apsaugos ženklą.

Kai kur yra išskiriamos detalesnės reikšmės. Jeigu žiedas mūvimas ant dešinės rankos nykščio, tai nešiojantį skatina veikti materialinėje sferoje, siekti finansinės sėkmės, o ant kairės rankos – žadina jausmus ir svajones.

Smilius – droviems suteikia ryžto

Smilius atspindi autoritetingumą, lyderystę ir ambicingumą. Šios reikšmes buvo itin vertinamos senovėje: galingiausi valdovai mūvėjo žeidus ant šio piršto (pvz., Cezaris, Henrikas VIII). Dėl to dažnai teigiama, kad mūvimas žiedas ant smiliaus reiškia valdžią, jos siekimą.

Ant šio piršto rekomenduojama žiedą mūvėti droviems bei neryžtingiems žmonėms, nes juos įkvėpia, suteikia ryžtingumo, suteikia pasitikėjimo, stiprybės. Beje, būkite atsargūs. Nes jeigu žiedas nešiojamas ant dešinės rankos smiliaus, jis reiškia, kad asmuo yra apdairi, blaiviai vertina aplinką bei situacijas. O štai ant kairės rankos nešiojamas žiedas atskleidžia, kad jo savininkas galbūt turi didybės maniją ar linkęs į kraštutinumus.

Didysis pirštas – šalina sunkumus iš kelio

Didysis pirštas atspindi asmens individualumą, yra susijęs su gyvenimo tikslais. Jis – vidurinis, todėl simbolizuoja subalansuotą gyvenimą. Žiedas, mūvimas ant šio piršto, padeda atrasti balansą gyvenime, atskirti blogį nuo gėrio. Žiedas ant didžiojo piršto padeda įveikti sunkumus, suteikia jėgų įveikti visas kliūtis, ištverti negandas. Tad, jeigu gyvenime dažnai tenka susidurti su kliūtimis, pagalvokite, ar nereikia pradėti nešioti piršto ant šio žiedo. Ir, neskubėkite į parduotuves rinktis naujo žiedo. Būtent ant didžiojo piršto mūvimi iš kartos į kartą perduodami žiedai.

Kai kur teigiama, kad šis pirštas simbolizuoja ir grožį, kadangi – jis pats ilgiausias. Todėl ant jo yra geriausia demonstruoti papuošalus. Ant šio piršto žiedą mūvėjo ir grožio ikona Marilyn Monroe.
Beje, vėl gi tie patys senovės graikai ir romėnai didįjį pirštą laikė falo simboliu ir nešiojo ant jo geležinius žiedus, kad apsaugotų savo vyriškąsias galias.

Bevardis – prabanga ir šeimyninė padėtis

Bevardis – ketvirtasis pirštas. Kairės rankos bevardis pirštas turi tiesioginį ryšį su širdimi. Jis taip pat atspindi emocijas (prieraišumą), asmens kūrybiškumą. Žiedas ant dešinės rankos smiliaus padės jums žvelgti į gyvenimą optimistiškiau. Taip pat dar teigiama, kad mūvimas žiedas ant bevardžio piršto parodo asmens aistrą grožiui, prabangiems daiktams, turtams.

Beje, jeigu esate dar laisvas ir ieškote antrosios pusės – patartina mūvėti žiedą kairės rankos piršto, tai parodant, kad jūsų širdis vis dar laisva. Ant dešinės rankos bevardžio piršto mūvi žiedą dažniausiai mūvi susituokusieji: žiedas simbolizuoja jų įsipareigojimus vienas kitam, o auksas, kaip Saulės metalas, geriausiai tinka meilės saitams stiprinti.

Mažylis – tarpusavio santykių gelbėtojas

Mažasis pirštas atspindi viską, kas susiję su tarpusavio santykiais. Šis pirštas – tai informacija apie asmens asociacijomis su išoriniu pasauliu. Mažylis pirštas simbolizuoja žmogaus požiūri į kitus. Žiedo mūvėjimas ant šio piršto padeda stiprinti santykius poroms bei sutuoktiniams, taip pat gerinti verslo ryšius. Pasak psichologų, mūvintieji žiedą ant mažylio yra linkę meluoti, išsisukinėti, juos traukia neištikimybė ir avantiūros, pomėgis manipuliuoti aplinkiniais.

Dar viena nuomonė, kad žiedai ant mažylio – aktorių, dailininkų, modeliuotojų neatskiriami palydovai. Jeigu bendraujate su žmogumi ne iš meno pasaulio, o jo mažąjį pirštą puošia žiedas, tai sufleruoja, kad jis – kūrybiškas asmenybė, nebijanti rizikuoti ir nepaisanti visuomenės normų.


asmenybė, ziedai, žiedas, žiedų reikšmės

Naujausi komentarai
Rimas
2016-06-17, 17:42
(neturiu LT klaviaturos cia darbe)

Visai idomus straipsnis... Visad nesioju ziedus ant didziojo pirsto, bet tie ziedai visad ir budavo senoviniai. Dabar uzsisakiau is juvelyro nauja zieda, pagaminta is 1914 metu sidabrines britu "half crown" monetos, su karuna ir t.t., ir kazkaip jis man smagiau nesiojasi ant smiliaus.
Niekad realiai nesusimasciau kad sitie pasirinkimai kazka reiskia, dabar tik sove i galva pagooglinti.
Ir asmenybes sutampa pagal aprasymus, analitiskas, megstu lyderiaut, problemas sprest. Idomiai.....
oi
2012-10-04, 18:40
Labai įdomus straipsnis, tik keista, jog jame galima rasti gana daug klaidų. Gal būtų neprošal pasitikrinti prieš viešinant tekstą? :)
pf
2012-10-03, 14:22
joa aš ir išvis nenešioju :D manau, kad ir vestuvių žiedą kaip nors kitaip pateiksiu.. ar išsitatooruosiu, ar kokį auskarą geriau įsiversiu.. man tie žiedai kažkaip trukdo :D
MiLedi
2012-10-02, 19:32
O jeigu aš žiedų nenešioju? Reiškia, aš išvis neturiu asmenybės? :D
Aš.
2012-10-02, 19:32
"ar nereikia pradėti nešioti piršto ant šio žiedo". Klaidelė.
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai