Now Reading
Kerštingumas sukelia nemigą, pavydas – vėžį. Visos emocijos turi netikėtas pasekmes

Kerštingumas sukelia nemigą, pavydas – vėžį. Visos emocijos turi netikėtas pasekmes

Kerštingumas sukelia nemigą

Laikas.lt
Pagal virsmai.com

Šiais laikais net modernioji medicina sutinka, kad 70% visų ligų atsiranda dėl negatyvių minčių ir emocinio streso. Tokie susirgimai vadinami psichomatiniais ir kelia galvos skausmą visai sveikatos priežiūros sistemai.

Kartais keletas dienų intensyvaus streso yra užtenkama priežastis atsirasti skrandžio opai. Kartais keletas įtemptų metų gali sukelti diabetą, širdies ligas, nepamirštant energijaus stygiaus, sumažėjusio produktyvumo, atsparumo ir laimės pojūčio trūkumo. Gydytojai bei mokslininkai vieningai sutaria, jog  mūsų mintys tiesiogiai veikia mūsų organų ir bendrą organizmo būklę. Senoji medicina, vadinama holistine, rūpinasi ne tik fiziniu kūnu, bet ir  žmogaus psichine būkle, jo mintimis. Tokia medicina leidžia ne tik gydyti ligos simptomus, bet ir pašalinti jo priežastis.

Turbūt visiems teko girdėti bent vieną išdaugelio istorijų, kuomet žmonės pasveiko dėl teigiamų minčių, nors gydytojai jau buvo juos „nurašę“. Taigi, mūsų mintys gali ne tik susargdinti, bet ir gydyti – štai didžioji paslaptis.

Senoji ajurvedinė medicina ne tik teigia, kad mintys turi įtakos mūsų sveikatai, bet taip pat nurodo, kokias ligas gali sukelti vieni ar kiti būdo bruožai, neigiamos emocijos. Štai sąrašas:

1. Pavydas – sukelia onkologines ligas, silpnina imuninę sistemą.

2. Kerštingumas – sukelia nemigą ir gerklės ligas.

3. Nesugebėjimas priimti sprendimų
– sukelia plaučių ligas.

4. Moralinių principų trūkumas
– sukelia chroniškas ligas, infekcijas, odos susirgimus.

5. Per didelis kategoriškumas, įsitikinimų nelankstumas
– sukelia diabetą, migreną, uždegimus.

6. Melavimas – sukelia alkoholizmą, grybelines infekcijas ir silpnina imuninę sistemą.

7. Agresyvumas – sukelia skrandžio opas, rūgšties kilimą, karpas.

8. Uždarumas – sukelia šizofreniją ir inkstų ligas.

9. Žiaurumas – sukelia epilepsiją, astmą, mažakraujystę.

10. Konfliktiškumas – sukelia skydliaukės padidėjimą.

11. Apatiškumas – sukelia diabetą.

12. Nepastuvumas – sukelia nevaisingumą.

13. Šiurkštumas, polinkis įžeidinėti – sukelia diabetą ir širdies ligas.

14. Susirūpinimas – sukelia virškinimo sistemos sutrikimus, širdies, odos ligas.

15. Godumas – sukelia onkologines, širdies ligas, nutukimą.

Įdomus faktas yra tai, jog užtenka „išgydyti“ jūsų charakterį, ir ši liga dings visiems laikams. Tai svarbu žinoti tiems, kurie serga šiuolaikinei medicinai dar neįveikiamomis ligomis – vėžiu, diabetu.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Jeigu norite būti sveiki, jaustis iš tiesų puikiai, pirmiausia reikia padirbėti su savimi – tokia investicija garantuotuotai atsipirks ir atneš ilgalaikių rezultatų.

Trys žingsniai link sveikatos ir puikios savijautos:


1. Pradėkite stebėti savo mintis. Kiekvieną vakarą penkias minutes skirkite aprašyti tos dienos savijautai. Prisiminkite situacijas, į kurias pakliuvote, ir emocijas, kurias jautėte. Kokias neigiamas charakterio savybes tai atskleidžia? Ką ketinate daryti rytoj, kad tai pakeistumėte? Labai svarbu viską užsirašyti.


2. Stenkitės daugiau galvoti apie jus džiuginančius dalykus. Tai – pozityvaus mąstymo stebuklas. Kai susikoncentruojate į tuos dalykus, kurie jums patinka, patenkante į kitą vibracijų dažnį, ir organizmas pradeda save gydyti. Dar geriau, kad taip jūsų gyvenime atsiras daugiau džiuginančių dalykų – viskas, apie ką jūs galvojate, tampa realybe, įskaitant problemas. Susikoncentruokite į gerus dalykus ir stebėkite, kaip viskas pradės keistis.

3. Išbandykite meditaciją. Per ją kūnas, mintys ilsisi ir save gydo.
Ligos yra tiesiog mūsų kūno signalai apie neteisingą arba nenaudingą gyvenimo būdą. Pirmiausia tai pasireiškia kaip susirūpinimas, baimė ir negatyvios mintys. Tik tuomet, jei nedirbame su savimi, mūsų kūnas siunčia jau daug galingesnį signalą (susirgimus) ir verčia pagalvoti, ką mes darome blogai.

Palikite tik naudingus ir reikšmingus dalykus savo gyvenime, nes viskas, kas yra naudinga jums, bus naudinga ir kitiems.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top