Talentų banke – mergina, nupiešusi visą Lietuvos krepšinio rinktinę

 Laikas.lt

Kas pasakė, kad merginos turi piešti gėlytes ir siūti rūbelius barbėms? Į Talentų banką kreipusis 18-metė Laura yra nupiešusi visą Lietuvos krepšinio rinktinę. Reikia nupiešti tiuninguotą automobilį? Taip pat jokių problemų.

Redakcijai Laura atsiuntė ilgą laišką, kuriame išsamiai ir nuoširdžiai paaiškinta, kas ir kodėl. Perpublikuojame jį neredaguotą:
 
Sveiki, mėgstu jūsų tiek puslapį, tiek ir žurnalą. Ilgai svarsčiau ar ir man pasidalinti savo talentu. Pasiskaičiusi ir pasižiūrėjusi nuotraukas kitų žmonių, tokių pat talentingų kaip ir aš, pati nusprendžiau išmėginti savo laimę bei su jumis pasidalinti savo piešiniais.
 
Esu Laura, man yra 18 metu. Piešiu nuo vaikystės. Pradinėje mokykloje jau mokėjau gerai savo piešinukuose pabrėžti žmogaus veido bruožus. Vėliau, keletą metų absoliučiai nieko nepiešus vėl pradėjau tuo užsiiminėti.
 
Šitiek metų sedėjau, nieko neveikiau ir kažkaip atsitiktinai pasiėmiau pieštuką ir vėl pradėjau piešti.. Štai jau 2 metai kaip vėl piešiu po kelių metų pertraukos. Mane nuo mažens traukia automobiliai. Budama maža su tėčiu mėgau stebėti /drag/ lenktynes, tuo pat metu žaisti kompiuterinius lenktyninius žaidimus... Galiu drąsiai sakyti, jog mamos žodžiai " /žaidimai neduoda jokios naudos/" yra klaidingi. Būtent jų pagalbą mano vaizduotė, taip tariant, praturtėjo. Šiuo metu laisvai galiu sukurti kokį nors automobilį, "tuningo" detales. Piešiu, žinoma, ne tik automobilius. Dar piešiu ir portretus, ypač kūdikius. Su kiekvienu darbu bandau pereiti į kitą lygį. Kažkada bandžiau sulyginti kaip piešiau prieš METUS ir kaip piešiu šiuo metu. Rezultatai mane pačią šokiravo. *NIEKUR nesimokiau piešti*. Esu visu šimtu procentu savamokslė ir iki šiol pati mokausi žmogaus anatomiją (ji yra labai reikalinga piešiant portretus).
 
Jokių dailės mokyklų, burelių... Nieko! Labiausiai mane paskatino nesustoti piešti vienas įvykis, kuris įvyko š.m. liepos mėnesio pradžioje.
 
Lietuva, kaip jau žinome, yra krepšinio šalis, todėl nusprendžiau nupiešti ką nors iš LKF (Lietuvos krepšinio federacijos) krepšininkų.
 
Pagalvojus ėmiausi darbo. Per nepilnas 3 dienas nupiešiau Robertą Javtoką (prie vieno darbo praleidžiu apie 1-4 valandas, bet tuo metu nelabai turėjau daug laiko). Tėtis pamatęs pasiūlė man piešinį įkelti į facebooko grupę " /Krepšinio širdis/". Kitą rytą atsikėlusi buvau tiesiog apakusi. Piešinys sulaukė didžiulio populiarumo. Per 2 dienas surinkau 8000 /like'ų/, kas mane labai paskatino nesustoti. Nusprendžiau galiausiai nupiešti visus krepšininkus. Šis įvykis mane taip įkvėpė, kad jūs net negalite įsivaizduoti. Labiausiai šokiravo po piešinio nuotrauka komentaras, kurioje Vytenis Trumpickas pasiūlė atvažiuoti į rungtynes (tuo metu Lietuva žaidė prieš Islandiją), kad įteiktų man du pakvietimus, taip pat pasiūlytų susitikti su Javtoku. Na, kad ir kaip bebūtų gaila su Robertu susitikti nepavyko, bet vistiek, ką besakykit, tuo metu tiesiog verkiau iš džiaugsmo, kad pagaliau kažkas pamatė mano talentą.
 
Žinoma norėčiau pasidalinti savo piešiniais taip pat ir su jumis, manau jie jums irgi patiks! :)
 
Be abejonės patinka, Laura! Tikimės, kad patiks ir „Laiko“ skaitytojams. Žiūrime:
 

„Laikas.lt“ talentų bankas laukia, kol galės pranešti pasauliui ir apie Jus. Kreipkitės adresu [email protected], pristatykite save, prisekite savo darbus, o mes pasirūpinsime, kad jie būtų pamatyti

Jasikevičius, Javtokas, laikas.lt talentų bankas, lietuvos krepšinio rinktinė, talentu bankas

Naujausi komentarai
2012-11-28, 19:46
Labai grazu, saunuole.! :)
austeja
2012-11-25, 23:13
beje piesiniai realiai graziau atrodo negu fotkese bet ir taip labai graziai viskas atrodo zodziu saunuole respect
austeja
2012-11-25, 23:02
saunuole, labai grazu
ups
2012-09-20, 14:01
Jooooo ...mes lietuviai.....tik pavydet ir temokam...ir drebti purva ant bet kurio talento....isdryskit ir Jus parodyti savo darbus,leisdami save kritikuoti....neeeee,Jus niekad to nepadarysit....tie,kurie drebia cia mesla,tie - bailiai...
valkata
2012-09-07, 23:41
maciau ir geriau, tik deja su tusinuku ar net ant masinos galinio stiklo ant purvo nupaisyti pasakiski piesiniai, o jai dar daug tobulintis, nes dar daug klaidu piesiniuose pridaryta ;)
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai