Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/renginiai/17475/hurts-koncertas/

Data: 2011-06-29 11:28:46

„Hurts“ koncertas

Spalio 12 d. naujoje Kauno „Žalgirio” arenoje savo vienintelį koncertą Lietuvoje surengs populiariausias pastaruoju metu britų elektroninės muzikos duetas „HURTS“. Kaunas įtrauktas į grupės 2011 metų pasaulinį turą. Grupė su savimi atsiveža visą koncertui reikalingą garso stiprinimo ir apšvietimo techniką.

Nors synthpop stiliumi grojanti grupė skaičiuoja tik trečiuosius savo gyvavimo metus, tačiau populiarumu galėtų varžytis su jau ne vieną dešimtmetį muzikos padangėje spindinčiomis žvaigždėmis. Pirmą kartą apie duetą pradėta garsiai kalbėti 2009 metais liepą, kai britų nacionalinis dienraštis “The Guardian” grupę išrinko kaip “Band of the Day”, o netrukus BBC televizija savo konkurse “Sound of 2010” duetui skyrė 4-ąją vietą.

Duetą “Hurts” sudaro vokalistas Theo Hutchcraftas (24 m.) ir klavišininkas Adamas Andersonas (28 m.). Debiutinis ir kol kas vienintelis grupės studijinis albumas “Happiness” buvo išleistas 2010 m. rugsėjo pradžioje, tačiau net 6 singlai sulaukė neįtikėtinos sėkmės - “Wonderful Life”, “Better Than Love”, “Stay”, “Sunday”, “All I Want for Christmas Is New Year's Day”, “Illuminated”, beveik visiems yra sukurti įspūdingi vaizdo klipai. Ypač populiariu tapo singlas “Wonderful Life” - internete jis buvo perklausytas daugiau kaip 11 milijonų kartų, o taip pat užėmė lyderio pozicijas daugelio Europos oro avialinijų grojaraščiuose.

Verta paminėti, kad albume skamba ir kartu su Kylie Minogue įrašyta daina “Devotion”. “Happiness” tapo auksiniu Didžiojoje Britanijoje ir Austrijoje, platininiu – Vokietijoje. Grupė yra pasirašiusi sutartį su “RCA Records” (“Sony Music”), o pačiu projektu rūpinasi žymus prodiuseris Richardas “Biff” Stannardas, praeityje glaudžiai bendradarbiavęs su “Spice Girls”, Kylie Minogue, “Westlife”, Sophie Ellis – Bextor ir kitomis žvaigždėmis.

2010 metais į “Hurts” gastrolinio turo koncertus Didžiojoje Britanijoje buvo išpirkti visi bilietai, tad organizatoriams teko perkelti koncertus iš vidutinio dydžio salių į didelių arenų erdves.

Šią vasarą “Hurts” koncertuoja tokiuose festivaliuose kaip Rock Im Park ir Rock Am Ring Vokietijoje, Glastonbury, Oxygen, T In The Park, V Festival Didžiojoje Britanijoje, Sziget Vengrijoje, o taip pat Ukrainoje, Bulgarijoje, Latvijoje, Belgijoje, Šveicarijoje, Suomijoje, Lenkijoje, Švedijoje ir kitose šalyse.

Užsienio spaudos atsiliepimai apie “Hurts” byloja patys už save:

“Hurts” yra ta populiariosios muzikos grupė, kurios jus laukėte jau daugelį metų” - Sunday Times
“Muzikai būtent dabar reikia tokios grupės kaip “Hurts” - NME
“Viena geriausių metų pop grupių” – The Sun
“Įspūdingas, jaudinantis synthpop skambesys” – The Observer

Bilietai prekyboje nuo liepos 12d. visose "BIlietų Pasaulis" kasose ir internetu www.bilietupasaulis.lt

Bilietų kaina - nuo 65Lt.

© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.