Receptai

Mirtina kofeino dozė: kiek?

Mirtina kofeino dozė: kiek?

Praėjusią savaitę energetinio gėrimo gamintojams „Monster“ Kalifornijoje (JAV) iškelta byla dėl netyčinio gyvybės atėmimo (angl. – „wrongful-death“), kadangi 2011 m. pabaigoje išgėrusi dvi 24 uncijų (710 ml) skardines energetinio gėrimo „Monster“ netikėtai mirė 14-metė Anais Fournier. Teismo medicinos ekspertas ataskaitoje mirties priežastimi įvardijo apsinuodijimą kofeinu. Taigi, kokia yra mirtina kofeino dozė?

Įdomu

Kinas

Menas

Palangoje atsidaro naujas baras  „Next“

Palangoje atsidaro naujas baras „Next“

Ar dažnai besilinksminant mieste su draugais tenga girdėti frazę „Eime į kitą barą”? Šią vasarą Palangoje galėsite pamiršti šiuos žodžius – Joninių naktį, birželio 23 d. J. Basanavičiaus gatvėje duris atveria baras „Next”, besiruošiantis tapti nepakeičiama vieta.

Kitos geresnės vietos nuolatinės paieškos vargina daugelį, tad naujojo baro Palangoje įkūrėjai tikina darysią viską, jog užsukus išeiti nebesinorėtų. O tam priežasčių tikrai netrūks.

Viena iš svarbiausių priežasčių, kodėl čia visada norėsis užeiti – tai nemokamas įėjimas. Tiesa, patekti į vidų negalės bet kas panorėjęs – nekultūringos publikos padės išvengti apsauga, atidžiai vertinsianti lankytojus ne pagal piniginę, o pagal išvaizdą. Tad norintiems užsukti teks pasistengi nepamiršti aprangos stiliaus sampratos.

Ribota galimybė patekti į vidų – tai vienas iš daugelio elementų, pristatančių “Next” ir kaip naktinį klubą. Tokių panašumų bus ir daugiau: baro vidaus interjeras primena solidaus, bet neįpareigojančio klubo atmosferą; gėrimų meniu vyraus itin platus kokteilių pasirinkimas, o programoje – savo darbą išmanančių didžėjų parenkama šokių ir pop muzikos klasika, varijuojanti nuo praėjusio amžiaus septinto dešimtmečio iki šių laikų.

„Nieko grandioziško nesumanėme, jokių žvaigždžių pasirodymų pas savęs neplanuojame ir reikalų blizgučiais nedailiname, – teigė baro „Next” atstovai,- Daugiausiai dėmesio skirsime klientų aptarnavimui ir stengsimės sukurti visas galimybes lankytojui pasijusti svarbiausiu. Mūsų manymu, Palangoje trūksta vietos, kurioje laiką galėtų leisti žmonės ieškantys komforto ir stiliaus už atitinkamą kainą, tad tikimės pasirūpinti būtent šia rinka.”

Išskirtinumo pojūčio klientams suteiks ir kompaniją palaikysiantys bare kabantys legendinių aktorių, dainininkų bei kitų asmenybių portretai, skoningai įkomponuoti į erdvės interjerą.

„Mes neneigiame, jog tai – pakankamai dažnas būdas apipavidalinti barą, tačiau mūsų tikslas – sukurti galimybę pasijusti tarsi leidžiant laiką tarp žvaigždžių”,- šypsodamiesi pridūrė baro „Next” organizatoriai.

Darbo laiko pabaiga bare “Next” – nenumatoma, todėl kiekvienas panorėjęs čia galės užsukti paryčiais ar net ryte, tad tikimąsi sulaukti ne tik lankytojų iš užsidarančių pasilinksminimo vietų, bet ir jų darbuotojų, ieškančių kito baro pailsėti po naktinės pamainos.

Baras „Next” atidaromas birželio 23 d. J. Basanavičiaus g. 9 pažymėtame pastate. Durys atidaromos 21 val. Įėjimas – laisvas.

Mada

Sveikata ir grožis

Kodėl sunku rytais anksti atsikelti?

Kodėl sunku rytais anksti atsikelti?

Kodėl sunku rytais anksti atsikelti? Kodėl dienos režimas nueina šuniui ant uodegos po to, kai suskamba žadintuvas? Mano aplinkoje yra labai mažai žmonių, galinčių žadintuvui nuskambėjus iškarto atsibusti, atsikelti ir žvalūs nustriksėti į darbą. Daugumai mūsų reikia laiko, kad ryte galėtume “sugrįžti į save”. Kartais net valandos būna mažai. Mes gelbėjamės puodeliu kavos arba garsiai skambančia muzika, tačiau ir tai nepadeda. Kodėl gi rytas nebūna labas ir ką reik daryti, kad jis taptų nors šiek tiek malonesnis? Kodėl taip sunku rytais anksti atsikelti?

Žmonės

Kaip susikurti romantišką vakarą be jokios progos

Kaip susikurti romantišką vakarą be jokios progos

Norite ypač romatiško vakaro dviems, bet nežinote ką padaryti tokio unikalaus ir nepakartojamo, kad mylimasis liktų nuoširdžiai susižavėjęs? Jaudinatės, kad tikrai tobulo vakaro neištvers jūsų kišenė ir nuolat žadate palaukti tam tinkamos progos? O gal baiminatės, kad kažkas nepavyks ir jausitės kvailai? Amžini pažadai, atsikalbinėjimai, nukėlimai… Pateikiame jums keletą naudingų patarimų kaip susikurti ypatigai romantišką vakarą be jokios progos.