Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/19064/filmuojant-trileri-komandosai-neitiketinai-misijai-filmo-kurybine-komanda-ruosesi-po-vandeniu/

Data: 2017-09-03, 15:00

Filmuojant trilerį „Komandosai“ neįtikėtinai misijai filmo kūrybinė komanda ruošėsi po vandeniu

Komanda, pristačiusi trilogiją „Pagrobimas“ ir filmą „Ekvalaizeris“ į kino teatrus grįžta su visiškai nauju veiksmo trileriu „Komandosai“. Legendinio Luco Bessono su kolegomis parašyta ir prodiusuota juosta pasakos kvapą gniaužiančią istoriją, kurios ašimi taps penki JAV jūrų pėstininkai, 300 milijonų dolerių vertės auksas ir neįtikėtina misija.

„Juostos režisierius Stevenas Quale’as drauge su Jamesu Cameronu bendradarbiavo kurdami „Titaniką“, tad jau turi nemažai patirties dirbant ekstremaliomis sąlygomis, o čia daugybę laiko teko praleisti po vandeniu. Todėl pasiruošimas filmavimams vyko gerokai ilgiau, nei pats filmavimas. Žinote, man patinka iššūkiai, tačiau jei būčiau žinojęs, kiek jų bus, būčiau mieliau ėmęsis kito projekto“, – atskleidžia L. Bessonas.

Trileris „Komandosai“ pasakoja apie penkis JAV jūrų pėstininkus, 1995-aisiais dislokuotus Sarajeve.

Misijos metu vyrukai išgirsta pritrenkiančią istoriją apie netoli Sarajevo esantį ežerą. Antrojo pasaulinio karo metais toje vietoje buvo kaimas. Subombardavus šalia stovėjusią užtvanką, kaimas liko palaidotas naujai susiformavusio ežero dugne. O pikantiškiausia istorijos dalis – kad tragedijos metu kaime buvo apsistoję naciai, gabenę iš Prancūzijos prisiplėštą aukso siuntinį. Gandai byloja, kad ežero dugne palaidoto aukso vertė – maždaug 300 milijonų dolerių.

Nutrūktgalviškasis penketukas nusprendžia patikrinti gandų tikrumą ir surengia nesankcionuotą ir itin slaptą operaciją. Deja, dalis „itin slapta“ netrukus nueina šuniui ant uodegos: vaikinus užfiksuoja priešo pajėgos. Užverda tikras pragaras, kuriame JAV jūrų pėstininkai priversti gelbėti ne tik auksą iš jūros dugno, bet ir savo pačių kailius.

Kalbėdama apie filmo kūrimą, žiniasklaida jau rašė, jog L. Bessonui pavyko atrasti naują veiksmo filmų žvaigždę. Pagrindinį vaidmenį atliks Australijos aktorius Sullivanas Stapletonas, kurį daugelis atpažins iš pasirodymo juostoje „300: Imperijos gimimas“.

„Tiek Sullivanui, tiek kitiems aktoriams teko daugybė fizinių bei psichologinių išbandymų. Jiems ne tik reikėjo atsikratyti vandens baimės, bet ir išmokti pakankamai ilgai išbūti po vandeniu ir net ten vaidinti. Kai kurie prieš tai nesugebėdavo panėrę išbūti nė 10 sekundžių, o pabaigę filmavimus jau galėjo varžytis su narais profesionalais. Tačiau toks jau tas aktorių darbas. Juk pinigus mokame ne už gražias akis. Kai jau būdavo labai sunku, tiesiog pasitelkdavome juokelius ir tęsdavome darbus“, – filmavimo užkulisius atskleidžia L. Bessonas. Išimtis jis rašydamas scenarijų padarė tik „Oskaro“ laimėtojui J. K. Simmonsui, jo herojui filme teko gerokai mažiau
išbandymų.

Veiksmo prifarširuota ir subtiliu humoru pagardinta juosta „Komandosai“ Lietuvos kino teatruose rodoma nuo rugsėjo 1 dienos.

© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.