Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/18913/ruosiames-kelionei-kokiu-irenginiu-gali-prireikti/

Data: 2017-05-24, 17:00

Ruošiamės kelionei: kokių įrenginių gali prireikti?

Shutterstock nuotr.

Ruošiantis kelionei, daugiausiai galvos skausmo sukelia daiktų pakavimas. Amžini klausimai – ko gali prireikti kelionėje, o ko verčiau neimti? Kelionės metu nesinori apsikrauti nereikalingais daiktais, tačiau yra tokių, be kurių vis sunkiau išsiversti. Ypač kalbant apie elektros prietaisus ir išmaniuosius įrenginius, kurie užima vis daugiau vietos ne tik mūsų kasdieniame gyvenime, bet ir lagamine.

Pakuojant daiktus svarbiausia nepamiršti dokumentų, tinkamos aprangos ir... įkroviklio! Juk visuomet norime būti pasiruošę įamžinti smagiausias kelionės akimirkas, nusiųsti nuotrauką draugui, įsijungti muzikos grotuvą sėdint lėktuve ar paskaityti skaityklę ilsintis prie baseino.

Pakuojame lagaminą – ko nepamiršti?

Lagamino turinys labiausiai priklauso nuo to, į kokią kelionę ruošiatės – į pažintinę kelionę su kuprinėmis pasiimkite tik pačius svarbiausius daiktus. Anot „Elektromarkt“ komercijos vadovo Vitalijaus Tarasevič iš elektros prietaisų kelionės metu labiausiai prireiks išmaniojo telefono arba fotoaparato, įkroviklio, muzikos grotuvo ir gerų ausinių. „Jei norite sekti kelionės maršrutą, skaičiuoti sudeginamas kalorijas ir įvertinti nueitą atstumą, į kelionę verta pasiimti ir išmanųjį laikrodį“, – teigia jis.

Kelionių agentūros „Novaturas“ rinkodaros projektų koordinatorius Aurimas Janušauskas į šį sąrašą įtraukia ir išorinę bateriją: „Keliaujant ji gali tapti tikru išsigelbėjimu!“

Poilsinei kelionei pravers prietaisai, skirti pramogoms – planšetės, skaityklės, selfie lazdos ir elektroniniai žaidimai. „Dar vienas populiarus atributas kelionei – nešiojama kolonėlė muzikai, pavyzdžiui, belaidė, drėgmei atspari JBL kolonėlė su pakraunama baterija, kuri be sustojimo gali veikti iki 10 valandų“, – pasakoja V. Tarasevič.

„Kalbant apie tradicinius prietaisus, įprastus kelioninius lygintuvus pastaruoju metu keičia modernūs ir patogūs rankiniai garintuvai. Jie neužima daug vietos ir nereikalauja specialaus paviršiaus (pavyzdžiui, lyginimo lentos) – drabužius lyginti galima tiesiog ant pakabos. Keliaujant tai itin svarbu“, – teigia V. Tarasevič.

Jis taip pat pastebi, kad nors plaukų džiovintuvus dažnai galima rasti viešbučiuose, jie vis dar išlieka populiariu vasaros kelionių atributu: „Vasaros metu išties jaučiasi šios kategorijos prekių pardavimo augimas“, – tvirtina „Elektromarkt“ komercijos vadovas.

Kuo geresnis viešbutis – tuo daugiau įrenginių jūsų patogumui

Rinkdamiesi viešbutį, būtinai išsamiai perskaitykite jo aprašymą – ten rasite daiktų ir prietaisų, kurie bus kambaryje, sąrašą. Virdulys, kavos aparatas ar plokščiaekranis televizorius viešbučio kambaryje nieko nestebina, tačiau geriausi pasaulio viešbučiai savo klientus stengiasi lepinti nedaug kam prieinamomis naujausiomis technologijomis.

„Nepralenkiami šioje kategorijoje yra Jungtinių Arabų Emyratų viešbučiai – pavyzdžiui, prabangusis septynių žvaigždučių Dubajaus viešbutis „Burj Al Arab“. Visuose šio viešbučio numeriuose rasite auksu puoštus planšetinius kompiuterius, interaktyvius plačiaekranius raiškiųjų ekranų televizorius, garsiausių prekės ženklų garso sistemų prijungimo stoteles telefonams ir kitas pramogų sistemas“, – pasakoja A. Janušauskas.

Paruoškite savo išmaniuosius įrenginius kelionei

Anot V. Tarasevič, prieš kelionę svarbu pasitikrinti ar pasiėmėte priedus, kurie prailgins jūsų prietaisų veikimą: „Įsidėkite kroviklius, pakraunamas baterijas, elektros lizdo adapterį ir nešiojamą įkroviklį. Nepamirškite ir atminties kortelės savo fotoaparatui – kad namo parsivežtumėte visus atostogų įspūdžius.“

Ruošiantis kelionei į savo išmaniuosius įrenginius įsirašykite keletą aplikacijų – programėlių keliaujantiems pasirinkimas dabar ypač gausus. „Rekomenduočiau parsisiųsti „Here maps“ žemėlapių programėlę, kuri veikia be interneto prieigos, „Trip Advisor“ rekomendacijų programėlę, lietuvių kuriamą „Trafi“ viešojo transporto maršrutų aplikaciją bei „Glympse“ aplikaciją, padedančią bendrakeleiviams rasti vieniems kitus, jei jų keliai išsiskiria. Taip pat naudinga mobiliajame telefone turėti „Booking.com“ ir „AirBnB“ gyvenamosios vietos nuomos paieškos ir rezervavimo programėles“, – pataria V. Tarasevič.

© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.