Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/18904/kas-trecias-pasimatymas-lietuvoje-baigiasi-girtu-seksu/

Data: 2018-05-08, 12:00

Kas trečias pasimatymas Lietuvoje baigiasi girtu seksu

Shutterstock nuotr.

Vienas iš trijų lietuvių prisipažino, kad į lovą po pasimatymo juos palydi alkoholiniai gėrimai. Tačiau pažinčių svetainės Flirtas.lt vykdytas tyrimas atskleidė, kad dauguma su savo poromis permiega dėl abipusės simpatijos, o ne alkoholio kvaitulio.


„Seksas yra neišvengiamas santykių etapas. Jei pora jį pasiekia po mėnesio – gerai. Jei per pirmą pasimatymą – irgi gerai. Kol tai priimtina ir įdomu abiem pusėms, mylėkitės kiek galite. Lygiai taip pat ir su alkoholiu. Jei jį vartoti per pasimatymą yra priimtina abiem pusėms – viskas nuostabu, tačiau jei viena pusė tai laiko nederamu elgesiu, tada gerti nereiktų. Savo simpatijos vertybes riektų išsiaiškinti dar iki pirmo pasimatymo“, – sako flirtas.lt ekspertas Marius Petrauskas.

Iš visų tyrimo dalyvių vos 7 proc. nurodė, kad mylėjosi tik dėl to, kad vartojo alkoholį. Kas ketvirtas teigė, kad po pasimatymo mylėjosi, nes abu patiko vienas kitam ir alkoholis padėjo tinkamai nusiteikti. Trečdalis pabrėžė, kad po pasimatymo mylėjosi, nes norėjo ir alkoholis neturėjo jokios įtakos. Daugiausiai – 35 proc. – nurodė, kad po pasimatymų nėra turėję intymių santykių.

Tyrimas atskleidė, kad vyrų ir moterų požiūriai į pasivaišinimą alkoholiu per pasimatymą smarkiai skiriasi. Du trečdaliai stipriosios lyties atstovų teigia, kad susitikus su patinkančia mergina dera užsisakyti alkoholinio gėrimo. Lygiai tiek pat moterų teigia, kad taip daryti per pasimatymą netinka.

„Jei susitinkate parke ar jaukioje kavinukėje, nesate gerai pažįstami, tai pirmas pasimatymas – nuo alkoholio rekomenduoju susilaikyti. Išvengsite galimų nesusipratimų ir nesukursite netinkamo įspūdžio. Tačiau jei tai ne pirmas pasimatymas, jaučiatės gerai pažįstami ir susitinkate bare – nematau priežasčių, kodėl negalima pasimėgauti patinkančiu gėrimu“, – teigia flirtas.lt ekspertas.

Lietuvos vyrų ir moterų nuomonė apie tai, kiek alkoholio vienetų galima išgerti per pasimatymus sutampa. 60 proc. respondentų tvirtina, kad išgerti 1-2 taures ar bokalus per susitikimą užtenka. Dar 25 proc. užtvirtintai teigia, kad alkoholis tuomet iš vis nepriimtinas.

Vertindami alkoholio įtaką pasimatymui šalies moterys ir vyrai išliko vieningi. 26 proc. jų teigia, kad jis padeda atsipalaiduoti, penktadalis sako, kad skatina bendravimą, o 17 proc. mano, nuramina stresą. Dar kas dešimtas flirtas.lt apklausos dalyvis tvirtino, kad pasirinktas alkoholinis gėrimas jiems atskleidžia simpatijos skonį, išsilavinimą ir vertybes.

Tik 13 proc. respondentų tiki, kad alkoholis pasimatymams nedaro jokios įtakos. Apklausos dalyviai atskleidė, kad dažniausiai alkoholiu jie mėgaujasi saikingai. Tačiau 20 proc. moterų ir 40 proc. vyrų prisipažino, kad bent kartą gyvenime per pasimatymą yra padauginę svaigiųjų gėrimų. Įdomu, kad 45 proc. dailiosios ir 45 proc. stipriosios lyties atstovų teigė, kad bent kartą gyvenime alkoholio per pasimatymą padaugino jų simpatija.

Flirtas.lt tyrimą atliko 2017 m. gegužės pabaigoje. Jame dalyvavo 1910 Lietuvos gyventojų, antros pusės ieškančių bent vienoje pažinčių svetainėje.
 

© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.