Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/18876/orai-geguzes-dovana--bus-sauleta-ir-silta/

Data: 2017-05-02, 11:57

Orai: gegužės dovana – bus saulėta ir šilta
Gegužės pradžia pradžiugins maloniomis permainomis: dangus beveik kasdien bus saulėtas, kritulių tikimybė maža, o temperatūra kils vis aukščiau.

Pirmoji gegužės diena bus graži: ir temperatūra kils aukščiau, ir saulės spindulių užteks. Numatomas vidutinio stiprumo šiaurės rytų vėjas. Vilniuje debesų bus kiek daugiau, čia oras šils iki 10 laipsnių. Kaune bus saulėta, termometrai fiksuos 12 laipsnių. Šiauliuose orai taip pat bus sausi ir gražūs, temperatūra kils iki 10 laipsnių. Pajūryje saulės spinduliai orą sušildys iki 9–10 laipsnių.

Antradienį šilumos bus daugiau, vėjas pūs iš šiaurės rytų. Vilniuje debesys po truputį mažės. Naktį ir ryte bus apie 4, dieną apie 13 laipsnių šilumos. Kaune vyraus giedras dangus. Naktį temperatūra sieks 2, ryte 1 laipsnį šilumos. Įdienojus termometrai fiksuos 14 laipsnių. Šiauliuose visą parą bus giedra. Nakties ir ryto valandomis temperatūra svyruos tarp 1–2 laipsnių šilumos. Dienos metu bus apie 12–13 laipsnių šilumos. Pajūryje debesys nesirodys. Nakties ir ryto metu vyraus 3–4, dieną 12 laipsnių šiluma.

Trečiadienio naktį vietomis gali silpnai šalti, o dieną termometrai ir vėl fiksuos malonią šilumą. Pūs nesmarkus rytinių krypčių vėjas. Vilniaus ir Kauno apylinkėse, pirmoji paros pusė bus giedra. Temperatūra sieks 3–5 laipsnius šilumos. Dieną vyraus mažas debesuotumas, bus apie 14–15 laipsnių šilumos. Šiauliuose bus giedra. Naktį temperatūra sieks 4 laipsnius šilumos, o ryte bus apie nulį. Įdienojus termometrai fiksuos 12–13 laipsnių. Pajūryje ir toliau vyraus gražūs orai. Naktį ir rye bus apie 3–5, dieną apie 12 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį debesų daugės, kils rytų vėjas. Vilniuje ir Kaune dangumi vis dažniau plauks debesys. Nakties ir ryto metu temperatūra sieks 6–7, dieną 15 laipsnių šilumos. Šiauliuose didžioji paros dalis bus giedra, debesuotumas vyraus antroje dienos pusėje. Naktį ir ryte termometrai fiksuos 4–6 laipsnius šilumos. Įdienojus oras šils iki 14 laipsnių. Pajūrį debesys taip pat pasieks tik po pietų. Pirmoje paros pusėje bus apie 6, dieną apie 13 laipsnių šilumos.

Penktadienį daug kur danguje vėl sukiosis debesys, vietomis gali trumpai palyti. Kai kur temperatūra kils dar aukščiau. Vilniaus ir Kauno apylinkėse debesys tai susibėgs, tai vėl skirstysis. Naktį ir ryte bus apie 8–10 laipsnių šilumos. Įdienojus vyraus 15–17 laipsnių šiluma. Šiauliuose naktis bus apniukusi, o rytas išauš giedras. Temperatūra svyruos tarp 4–7 laipsnių. Dieną saulės spinduliai orą sušildys iki 14 laipsnių. Pajūryje nakties dangų gaubs debesys, bus apie 9 laipsnius šilumos. Ryte nušvis saulė teliks 6 laipsniai. Diena bus saulėta, oras šils iki 13 laipsnių.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, savaitgalį temperatūra šiek tiek smuktels žemyn, danguje sukiosis debesys, pūs vėsesnis šiaurinių krypčių vėjas.
© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.