Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/18695/pazadas-naujiems-metams--vaiku-is-socialines-rizikos-seimu-svietimas/

Data: 2017-01-23, 17:00

Pažadas naujiems metams – vaikų iš socialinės rizikos šeimų švietimas

Parengė Simona Kalvelytė

Metų pradžioje pasižadame būti geresni, tolerantiškesni, sveikiau maitintis ir daugiau sportuoti, aplankyti tolimus draugus ir pagaliau pradėti gyventi svajonių gyvenimą. Knygų pasaulio žmonės jau svajoja apie naujus leidinius, knygų muges ir privalomų perskaityti kūrinių sąrašus. Leidykla „Nieko rimto“ taip pat sau ir savo draugams duoda daug knygiškų pažadų, bet šįkart – tik apie vieną jų.

Pažinti knygų pasaulį ir džiaugtis dailiais leidiniais nori daug kas, tačiau kai kuriems jų įsigyti - gana didelė prabanga. O bibliotekose kartais norimos knygos tenka laukti ilgai. Maltiečių vaikų dienos centruose besilankantiems įvairaus amžiaus vaikams iš socialinės rizikos šeimų čia suteikiama įvairiapusė socialinė ir edukacinė pagalba. Tačiau, žinoma, lėšų užtenka ne viskam. Nė vienas centrų iki šiol neturėjo savo bibliotekėlių, knygų atsargos buvo ne itin gausios. Knygos paprastai nėra pirmo būtinumo dalykas, tad likdavo užmirštos.

Tai ir tapo „Nieko rimto“ pažadu dar neįžengus į 2017-uosius metus – duoti pradžią vaikų dienos centrų bibliotekėlėms ir paskatinti visuomenę neaplenkti šių organizacijų, kai norisi padaryti gerą darbą.
Prisidėjus projektui „Mūsų mažoji biblioteka“, dvylika vaikų dienos centrų pasiekė leidyklos knygos ir užduočių knygelės, vaikai buvo kviečiami atrasti skaitymo pasaulį, dalintis įspūdžiais, net dalyvauti piešinių konkurse ir taip dar papildyti savo bibliotekėles.


Vaikų piešiniai konkursui

Kelmėje ir Šiauliuose projektą pristačiusi dailininkė Lina Eitmantytė-Valužienė dalinosi įspūdžiais, kad dienos centrų lankytojai iškart įniko vartyti naujas knygas. Pasak jos, nors besilankantiems vaikams pirmo svarbumo reikalas yra pavalgyti (čia vaikai su savanoriais patys mokosi gaminti), tačiau ir jiems svarbios pramogos, kūryba, tobulėjimas. Apsilankymai paliko tikrai gerą nuomonę tiek apie centrų veiklą, tiek apie jų lankytojus.


Kauno vaikų dienos centre

Leidykla „Nieko rimto“ tikisi šiais metais pradėtą bendradarbiavimą su Maltiečių vaikų dienos centrais tęsti ir toliau, reguliariai rengti susitikimus, konkursus, pildyti bibliotekėles ir kviečia visus žmones prisidėti, nepatingėti ir nepagailėti neskaitomas knygas atnešti į Vaikų dienos centrus. Tą labai paprastai galima padaryti susisiekus su pačiais centrais. Sužinoti apie artimiausią jų galima šioje svetainėje: http://maltieciai.lt/veikla/vaiku-dienos-centrai/.

Tegul tai būna vienas punktų jūsų Naujųjų metų pažaduose.

© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.