Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/18674/muzika-tik-balsu-ir-luperiu-kurianti-ruta-zibaityte-pristato-nauja-daina/

Data: 2017-01-11, 17:00

Muziką tik balsu ir „lūperiu“ kurianti Rūta Žibaitytė pristato naują dainą

Kristinos Sereikaitės nuotr.

Daugybės muzikinių projektų dalyvė, žymiausių šalies atlikėjų pagyras susirinkusi pritariančioji vokalistė, nuo vaikystės muzikos garsų apsupta dainininkė Rūta Žibaitytė šiandien debiutuoja kaip vieno žmogaus orkestras - Ruta Loop.

Autorinės kūrybos etapą po Ruta Loop pseudonimu pradedanti atlikėja – viena iš nedaugelio pasiryžusi kurti naudodamasi vien savo balsu ir garso efektų pedalais (ang. loop station). Nors nemažai daliai žmonių dar sunku suprasti, kaip vyksta šis kūrybos procesas, Rūta teigia, jog tik „lūperis“ padėjo jai mintyse nuolat besisukančius garsus sudėlioti į vietas ir išpildyti savo muzikines idėjas.

Debiutuodama kaip Ruta Loop, dainininkė šiandien pristato kūrinį „Around You“ – pirmą dainą, sukurtą naudojantis „lūperiu“ bei, kaip teigia dainininkė, pasižyminčią didele pulsuojančia energija.

„Kuomet kūriau šią dainą, buvau lyg vaikas, gavęs geriausią pasaulyje dovaną, su „lūperiu“ praleisdavau aštuonias valandas per dieną. Taip pat, tuo metu buvau be proto įsimylėjusi. Iš visų šių emocijų ir gimė „Around You“ – apie meilę be atstumo, be ribų, be laiko, apie tokią, kuri nugali viską, apie jausmą, kai pilve skraido drugeliai, o kiekvieną akimirką matai tik Jį arba Ją“, - dainos istoriją pristato Rūta Žibaitytė.

Tiek muziką, tiek dainos žodžius kurdama pati, atlikėja šiuo metu dirba su prodiuseriu Bjorn Holmesland, atnešančiu Ruta Loop skambesiui dar daugiau spalvų. „Pažintis su Bjornu buvo labai natūrali, o dirbti kartu nusprendėme po vieno mano koncerto. Dirbdami vienas kitą papildome ir lengvai suprantame, džiaugiuosi, kad toks žmogus nukrito man iš dangaus pačiu tinkamiausiu metu“, - apie darbą kartu pasakoja dainininkė.

„Negaliu atsidėkoti likimui ir dar už vieną pažintį. Man kvapą gniaužiančios įvaizdinės fotosesijos nuotraukas darė Kristina Sereikaitė - be abejonės viena profesionaliausių fotografių Lietuvoje, prie kurios jaučiausi labai jaukiai. Kartu su ja subūrėmė šaunią komandą, su kuriant dirba praleidau vieną įsimintiniausią dienų pernai. Stilistė Indrė Jančiauskaitė, makiažo meistrė Modesta Stonkutė, šukuosenų stilistas Donatas Potra ir Eglė Gedminaitė – komanda, kuriai negaliu nustoti dėkoti“, - debiutinės fotosesijos rezultatu džiaugiasi Rūta Žibaitytė.

„Po tokių įvykių, pažinčių, pradedu tikėti, jog esu palaiminta. Taip, gyvenime labai daug dirbau ir, manau, viską užsitarnavau sąžiningai, tačiau mane tikrai lydi sėkmė. Gal dėl to, kad pasirinkau savo kelią“, - svarsto Rūta Žibaitytė.

© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.