Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/18670/issamus-sveikatos-horoskopas-2017-iesiems/

Data: 2017-01-08, 11:00

Išsamus sveikatos horoskopas 2017-iesiems
Sužinokite, ką jūsų kūnui ir mintims žada žvaigždės. Kuris metų laikas bus pats sėkmingiausias? Kada vertėtų pasisaugoti? Kam būtina skirti daugiausiai dėmesio?

Avinas


2017-aisiais Avinui sveikatos galima tik pavydėti (netrūks energijos ir jėgų), tačiau tai nereiškia, kad į sveikatą bus galima žiūrėti pro pirštus. Metų pradžioje reikės skirti dėmesio virusinių ligų profilaktikai: šilčiau rengtis, valgyti daugiau šviežių vaisių ir daržovių, vengti alkoholio ir tabako. Beje, žiema – puikus metas pagerinti savo fizinę formą, todėl galite pradėti sportuoti ar laikytis racionalios dietos – rezultatai bus greiti ir akivaizdūs.

Pavasarį galimi lengvi negalavimai, tačiau jie bus greičiau ne tiek fiziniai, kiek psichologiniai. Nepasiduokite pavasarinei depresijai! Toliau sportuokite ir taisyklingai maitinkitės, prisižiūrėkite save – tada nei virusinės infekcijos, nei lėtinės ligos ar traumos nepridarys jums jokių rūpesčių. Sergantiesiems širdies ir kraujagyslių ligomis vis dėlto reikėtų profilaktiškai pasitikrinti savo sveikatą.

Vasarą išaugs rizika susirgti odos ligomis ar kuo nors apsinuodyti, todėl būkite atsargūs: prieš valgį plaukite rankas, stenkitės mažiau važinėti viešuoju transportu. Jeigu keliausite atostogauti į šiltesnius kraštus, būkite dar atsargesni. Tuos, kam ištrūkti atostogauti nepavyks, gali apimti depresinė būsena, todėl daugiau pramogaukite, ieškokite būdų atsipalaiduoti, išvažiuokite bent trumpam į užmiestį – tai padės pagerinti savijautą.

Žiemą daugiau dėmesio skirkite tam, ką dedatės į lėkštę. Gali būti, kad kils noras paįvairinti savo meniu, išbandyti naujus gėrimus ir patiekalus, eksperimentuoti virtuvėje – staigios permainos virškinimo sistemai greičiausiai nepatiks. Problemų išvengsite, jeigu visur laikysitės saiko.

Jautis

2017-ųjų pradžioje sveikata bus beveik ideali. Jausitės gerai, todėl gerai seksis tiek darbe, tiek asmeniniame gyvenime. Turėsite daug jėgų, todėl išnaudokite jas tinkamai – nepraleiskite progos pasportuoti. Beje, profesionalūs sportininkai gali tikėtis karjeros šuolio, tačiau nepraraskite budrumo ir venkite traumų.

Pavasarį pasitiksite žvalūs ir aktyvūs, tačiau kadangi šis metų laikas labai klastingas ir nenuspėjamas, aktyvumas turi būti racionalus – jeigu bent truputį persistengsite, pastebėsite, kad jėgos tuojau pat apleis, gali pritrūkti vitaminų. Kad nepervargtumėte ir išvengtumėte su tuo susijusių sveikatos problemų, kruopščiai planuokite savo laiką ir nedarykite kelių darbų vienu metu.

Vasara – fizinio aktyvumo ir geros sveikatos pikas, tačiau gana didelė įvairių traumų tikimybė (ypač jeigu būsite per daug emocionalūs, darysite staigius judesius). Nepraraskite budrumo!

Rudenį sulėtinkite apsukas: daugiau ilsėkitės, užsiimkite lengvesne fizine veikla. Savo sveikata reikėtų labiau susirūpinti sergantiesiems lėtinėmis ligomis – rudens pabaigoje jos gali staiga paūmėti. Taip pat derėtų subalansuoti savo mitybą – labai tikėtina, kad apetitas išaugs, o tai reiškia, kad jei nepasisaugosite – vėliau teks kovoti su nereikalingais kilogramais. Apribojimai neturi būti griežtesni nei paprastai.

Dvyniai

2017-ieji Dvyniams turėtų būti gana palankūs. Metų pradžioje jausitės gerai, energijos pakaks ir efektyviam darbui, ir aktyviam poilsiui. Beje, tai labai palankus metas įveikti įsisenėjusias lėtines ligas – tikėtina, kad jums pasiūlytas naujas gydymo metodas pranoks visus jūsų lūkesčius.

Vienintelis dalykas, kuris gali pagadinti šį palankų periodą – išaugęs apetitas. Jeigu savęs nekontroliuosite, problemų dėl per didelio svorio, pablogėjusios fizinės būklės ir bendros savijautos neišvengsite.

Pavasarį pjausite tai, ką pasėjote ankstesniais mėnesiais. Jeigu žiemą valgėte viską, ką norėjote, dabar gali prasidėti virškinimo sistemos problemos – tikėtina, kad teks kreiptis pagalbos į specialistus. Na, o jeigu vis dėlto gyvenote sveikai, jokie nemalonumai jums negresia – ir toliau palaikykite formą.

Vasarą jausitės puikiai, tačiau persitempti nereikia. Skirkite daugiau laiko poilsiui gryname ore, valgykite daugiau sveiko maisto, gerai išsimiegokite, venkite žalingų įpročių, nenaktinėkite. Idealiu atveju vertėtų išvažiuoti kuriam laikui į užmiestį ir užsiimti mėgstama veikla.

Rudenį ir žiemą būkite budrūs. Šiuo periodu gali sustreikuoti inkstai ir kepenys, net jeigu iki šiol su tokiomis problemomis jums neteko susidurti. Jeigu pajusite, kad kažkas ne taip, nedelskite ir kreipkitės į gydytoją – antraip pasekmės jūsų visai nenudžiugins.

Vėžys

Metų pradžioje Vėžių sveikatai, galima sakyti, niekas negresia – jie jausis neblogai, nors jėgų bus kiek mažiau, negu paprastai. Būkite atidūs: jeigu ignoruosite organizmo siunčiamus signalus, vėliau tai peraugs į rimtesnes problemas.

Jums teks priimti svarbius sprendimus, susitelkti į savo darbus, tad net ir nedidelis jėgų nuosmukis tokiu periodu gali virsti išsekimu, todėl nesistenkite apžioti visko iš karto, nesiimkite nepakeliamų darbų, neprievartaukite savęs, jeigu kažko daryti nenorite. Nervinei įtampai lengviau pasiduos jautresni šio Zodiako ženklo atstovai, tačiau su viskuo jie puikiai susidoros patys, be niekieno pagalbos – jiems tereikia daugiau ilsėtis, taip pat patartina medituoti.

Pavasarį daugiau dėmesio skirkite ligų profilaktikai, sveikatinimo procedūroms – didelė peršalimo ligų ir apsinuodijimo tikimybė. Atkreipkite dėmesį į savo mitybą (nepersivalgykite, subalansuokite savo meniu). Vertėtų atsisakyti kavos, o juodąją arbatą pakeisti žaliąja, kasdien išgerti 1,5 l vandens, vengti žalingų įpročių (dar geriau – atsisakyti jų visiškai). Griežtai laikykitės higienos taisyklių, skirkite daugiau laiko sportui ir pasivaikščiojimams gryname ore.

Vasarą savijauta bus puiki: jėgos grįš, nuotaikos pasitaisys. Atsiras laiko ir energijos efektyviam darbui ir pramogoms, tačiau nepersistenkite – tai didina traumų tikimybę.

Rudenį jokių žymesnių permainų nenumatoma – nebent pajusite diskomfortą dėl per metus priaugtų kilogramų. Kita vertus, šis periodas idealiai tinka susigrąžinti ankstesnes apimtis. Jei reikia, laikykitės dietos (tačiau nepamirškite iš pradžių pasikonsultuoti su specialistu), pradėkite daugiau judėti, išbandykite naują veiklą – nereikalingų kilogramų atsikratysite greitai ir neskausmingai.

Liūtas

Metų pradžioje vertėtų atsipalaiduoti – po įtemptų darbo mėnesio poilsis yra būtinas. Jeigu nusiraminti nepavyks, vėliau teks susidurti su dar didesnėmis problemomis.

Žiemos pradžioje būkite atsargūs – nepasisaugoję rizikuojate patirti rimtą traumą, taip pat gali paūmėti lėtinės ligos. Nors apskritai savijauta šiuo metų laiku bus nebloga, o artėjant pavasariui – tik dar labiau gerės.

Pavasaris – jūsų fizinės sveikatos pikas: net ir garbaus amžiaus Liūtai džiaugsis stipriu imunitetu, žvalumu ir energingumu. Vertinkite tokią puikią savijautą, netikrinkite savo organizmo galimybių ribų! Labai patartina atsisakyti alkoholio, nepersivalgyti. Trumpai tariant – rūpinkitės savo sveikata, kad vasarą būklė nepablogėtų.

Jeigu pavasarį pasistengsite, vasarą negrės nei apsinuodijimai, nei kokios nors ligos. Savijauta ir toliau bus puiki. Tiesa, visose kitose gyvenimo sferose šis metas nebus labai palankus, todėl stenkitės valdytis, mažiau nervintis. Raskite laiko poilsiui, mėgstamai veiklai. Jeigu pasinersite į problemas visa galva, rizikuojate ilgam susigadinti ir nuotaiką, ir sveikatą.

Ruduo didelių permainų neatneš – po įtempto periodo viskas grįš į savas vėžes, todėl nuotaikos pasitaisys. Bet, kaip sakoma, „visos ligos – nuo nervų“, tad juos geriau patausokite – nedirbkite savaitgaliais, stenkitės taisyklingai maitintis ir nepiktnaudžiauti kava ir alkoholiniais gėrimais.

Mergelė

Mergelių sveikatai 2017-ieji bus palankūs. Paprastai labai jautrūs orų permainoms ir sezoniniams negalavimams šio ženklo atstovai galės džiaugtis gera savijauta, bet tik su sąlyga, kad netenkins visų savo skrandžio užgaidų ir atsisakys žalingų įpročių. Padauginsite salotų su majonezu ir alkoholinių gėrimų – ilgai kovosite su kokio nors virškinimo sistemos organo problemomis. Gydytojų pagalba šiuo atveju bus būtina, gal netgi teks atsigulti į ligoninę.

Mergelės – darbštuolės iš prigimties, tačiau pavasarį nuo sunkių ir sudėtingų darbų joms geriau susilaikyti. Šiuo periodu sveikata turėtų būti jūsų prioritetas. Jeigu darbe pervargstate ir jaučiate, kad savijauta prastėja – išeikite atostogų. Planuokite savo dienotvarkę, daugiau dėmesio skirkite mitybai ir sveikatinimo procedūroms – pasijusite daug geriau.

Vasarą bendra Mergelių sveikatos būklė bus patenkinama, tačiau labai patartina tausoti nervus ir neimti visko per giliai į širdį. Ieškoti kūno ir sielos harmonijos. Taip pat tai – itin palankus metas kūrybai ir apmąstymams.

Rudenį pjausite tai, ką pasėjote pavasarį ir vasarą. Galite tapti nervingesni, su jumis bus sunkiau rasti bendrą kalbą. Pagerinti savijautą nesudėtinga – juodąją ir žaliąją arbatą bei kavą keiskite žolelių arbatomis, pirmenybę teikite ne sunkiems garnyrams, o šviežiems vaisiams ir daržovėms, jų salotoms, mėsą pakeiskite soja ir žuvimi. Nepamirškite ir sporto, tačiau rinkitės tik tai, kas teiks jums malonumą – Mergelėms tai labai svarbu. Metams baigiantis pavyks susigrąžinti išeikvotas jėgas, tačiau švaistyti jų nerekomenduojama – artimiausiu metu jų dar gali prireikti.

Svarstyklės

Metų pradžioje staiga suvoksite, kokią didelę įtaką visoms jūsų gyvenimo sferoms daro savijauta, todėl imsitės veiksmų. Jūsų devizas šiuo metu bus „sveika mityba, sportas ir jokių žalingų įpročių“, ir, reikia pastebėti, rezultatų ilgai laukti neteks. Ši sveikatos gerinimo programa bus tokia sėkminga, kad net pavyks išsigydyti lėtines ligas, dėl kurių ilgą laiką jautėte diskomfortą. Trumpai tariant, metų pradžioje iš jūsų bus galima imti pavyzdį.

Tačiau nors žiemą taip stengėtės, pavasarį jūsų savijauta gali pablogėti. Ypač reikėtų saugoti nugarą (stuburą ir strėnas) – būtent ši kūno dalis nukenčia labiausiai, kai persistengiate fiziškai ir net morališkai. Toliau laikykitės sveiko gyvenimo būdo, ir nepatogumų greičiausiai pavyks išvengti. Jeigu gi vis dėlto pradės skaudėti nugarą, neužsiimkite savigyda – geriau kreipkitės į gydytoją.

Vasarą vėl pasijusite sveiki ir vėl panorėsite pakartoti savo sporto ar dietos pasiekimus, bet būkite atsargūs: per didelis asketizmas gali atnešti ne naudos, o žalos. Dabar nepatartina savęs per daug riboti (nei mitybos, nei poilsio atžvilgiu). Žinoma, persivalgyti irgi nereikia. Tiesiog venkite kraštutinumų, juskite saiką – tai bus jūsų sėkmės pagrindas.

Metams baigiantis sveikata ir bendra savijauta turėtų būti gera. Visose jūsų gyvenimo sferose laukia sėkmė, todėl jausitės laimingi, tačiau prieššventiniai rūpesčiai gali kaip reikiant pagadinti nervus ir padovanoti jums ne pačią geriausią dovaną – migreną ir nemigą. Neišsigąskite ir be reikalo nesijaudinkite – apsieisite be gydytojų ir vaistų. Geriausias būdas pagerinti savijautą – daugiau ilsėtis ir užsiimti tuo, kas patinka.

Skorpionas

Metų pradžioje iš prigimties stipriems ir sveikiems Skorpionams gali kilti šiokių tokių sveikatos problemų. Atkreipkite dėmesį į savo organizmo poreikius. Tikėtina, kad pasigausite kokį virusą, bet tai priklauso tik nuo jūsų: ligų profilaktika jums padėtų išvengti šių nemalonumų. Nepiktnaudžiaukite alkoholiu – gali sustreikuoti kepenys. Sveikai maitinkitės, vartokite vitaminų papildus, būkite sau dėmesingesni – taip lengvai išgyvensite žiemą ir visus jos rūpesčius.

Pavasarį, deja, ypatingo pagerėjimo laukti neverta: ir toliau išlieka didelė traumų, peršalimo, lėtinių ligų paūmėjimo tikimybė. Nenusiminkite ir nepasiduokite – veiksmų planas nesikeičia: taisyklinga mityba, saikingi krūviai ir dienos režimas.

Vasarą venkite per didelio fizinio krūvio ir ilgo buvimo saulėje – ir taip šiuo metų laiku šokinėjantis kraujospūdis gali pašokti dar labiau. Teikite pirmenybę ne treniruotėms sporto salėje, o plaukiojimui, greitam ėjimui arba šokiams. Degintis saulėje nerekomenduojama (nebent po skėčiu). Jeigu viską darysite taip, kaip reikia, sveikatos problemų pavyks išvengti.

Metų pabaiga bus pats ramiausias ir sveikatai palankiausias metas. Atsargesniems reikėtų būti tik į alergijas linkusiems Skorpionams, tačiau ir čia nieko rimto negresia. Kreipkitės į gydytoją patarimo ar išbandykite liaudies medicinos metodus. Ypač jautrūs ir imlūs įspūdžiams šio ženklo atstovai gali jausti nerimą, prasčiau miegoti, tačiau stiklinė šilto pieno su medumi prieš miegą ar valerijono lašiukai/tabletės padės labai greitai išspręsti šias problemas.

Šaulys

Metų pradžioje jokių sveikatos problemų nenumatoma, nors galimas bendras silpnumas ir nuovargio jausmas vasario pabaigoje – tokia bus natūrali organizmo reakcija į aktyvų gyvenimo būdą. Visose gyvenimo sferose gana daug rūpesčių, kas gali sugadinti nemažai nervų. Tuo metu geriausia bus ištrūkti pailsėti kelioms dienoms (ar net savaitei) į gamtą, toliau nuo žmonių ir įkyraus dėmesio. Sumažėjus įtampai, savijauta pasitaisys, ir jūs vėl būsite kupini energijos.

Pavasarį aplinkiniai pavydės jūsų geros savijautos ir sveikatos – ligos lenks jus iš tolo, tačiau tegul lengvumo jausmas ir pasitikėjimas savimi nepakiša jums kojos. Nepiktnaudžiaukite alkoholiniais gėrimais ir užkandžiais, nes net ir „vienkartinis“ apsirijimas turės nemalonių ir ilgalaikių pasekmių.

Vasara – taip pat palankus sveikatai metas. Jausitės kupini jėgų, puikiai atrodysite ir būsite pasirengę nuotykiams bei žygdarbiams. Geriausia fizinė veikla būtų šokiai, plaukiojimas ir pasivaikščiojimai gryname ore. Jei bus galimybė, išeikite atostogų, nukeliaukite prie jūros.

Ruduo ir žiema rūpesčių nepridarys, jeigu maitinsitės subalansuotai ir vengsite alkoholinių gėrimų – priešingu atveju gresia virškinamojo trakto problemos.

Ožiaragis

Metų pradžioje džiaugsitės pavydėtina sveikata – būsite ištvermingi, jūsų imunitetas bus stiprus. Sezoniniai negalavimai savijautos nepagadins. Pasinaudokite proga – būkite aktyvesni, siekite aukštumų visose savo gyvenimo sferose.

Pavasarį apsukas teks sulėtinti, taip pat – pakoreguoti savo darbotvarkę, kad užtektų laiko visaverčiam poilsiui. Jeigu bandysite išlaikyti tokį pat tempą, kaip ir žiemą, organizmas greitai pasiduos (tapsite imlesni virusinėms ligoms, jautriau reaguosite į orų permainas).

Jeigu pavasarį patausojote savo sveikatą, vasarą jausitės kupini energijos, būsite itin geros nuotaikos. Susidomėsite sportu (gal net ekstremaliu), todėl fizinė forma taip pat bus puiki. Tiesa, rugpjūtį ekstremalų sportą geriau iškeiskite į ką nors saugesnio – šį mėnesį didelė traumų tikimybė.

Metų pabaigoje jausitės pavargę – gal ne tiek fiziškai, kiek emociškai. Nepersistenkite darbe, daugiau ilsėkitės, jei reikia – išeikite atostogų. Šventiniu periodu jau jausitės visiškai sveiki ir kupini jėgų, pasirengę sutikti kitus tokius pat įdomius ir aktyvius metus.

Vandenis

Metų pradžia bus nevienareikšmė: fiziškai Vandeniai jausis gerai – jokios peršalimo ligos, bendri negalavimai ir lėtinių ligų paūmėjimas negresia, o štai psichologinė savijauta bus ne pati geriausia. Galima depresija, nepasitenkinimas savimi ir aplinkiniu pasauliu. Patartina daugiau vaikščioti pėsčiomis, lankyti baseiną ar šokius, nusipirkti treniruoklį, kad galėtumėte mankštintis namuose. Reguliarūs užsiėmimais suteiks jums daugiau pasitikėjimo savo jėgomis, o tada jūs ir vėl imsite džiaugtis gyvenimu.

Pavasaris – pavojingas sveikatai periodas. Įsiklausykite į savo pojūčius ir gyvenkite kaip galima sveikiau. Ypatingą dėmesį skirkite mitybai: racione turi būti daugiau šviežių vaisių ir daržovių, kruopų, neriebios mėsos ir paprasto vandens – tai padės palaikyti gerą savijautą. Na, o jeigu ėmėte negaluoti, nepatingėkite apsilankyti pas gydytoją. Užsiimti savigyda dabar nerekomenduojama.

Vasarą bendra savijauta gali dar šiek tiek pablogėti: jus vargins silpnumas, galvos svaigimas, stiprus širdies plakimas. Nepanikuokite: organizmas tiesiog siunčia signalą, kad laikas pailsėti. Išeikite atostogų, daugiau laiko praleiskite gryname ore, užsiimkite mėgstama veikla, venkite dalykų, kurie jus erzina. Jeigu gi išeiti atostogų nėra galimybės, atsigriebkite laisvu laiku – tegul jis teikia maksimalų malonumą. Beje, vasarą Vandeniams padidės traumų tikimybė, tad būkite atsargūs.

Rudenį sveikata pagaliau vėl bus puiki: pajusite, kad visi negalavimai, fizinis ir psichologinis diskomfortas liko praeityje, ir jūs vėl galite džiaugtis gyvenimu. Užsiimkite ne per sunkiu, tačiau jums maloniu sportu, susiorganizuokite iškrovos savaitę, profilaktiškai pasitikrinkite sveikatą. Jeigu dabar jai skirsite laiko, ilgam išvengsite problemų.

Žuvys

Rimtos sveikatos problemos Žuvims 2017-aisiais negresia, tačiau dėl idealios savijautos teks pasistengti. Žiemos pabaigoje gali paūmėti lėtinės ligos, tačiau jums gali padėti organizmą tausojanti dieta ir sureguliuotas dienos režimas. Jeigu gi per kelias dienas savijauta be vaistų nepagerės, ilgiau nelaukite – kreipkitės į gydytoją, nes savigyda gali turėti itin nemalonių pasekmių.

Pavasario saulutė pažadins nuotykių, pramogų, permainų troškimą: staiga nusibos dienos režimas, sveika mityba ir sveikas gyvenimo būdas apskritai, ir jūs paleisite vadeles. Tiesa, neilgam, nes pastebėję, kad tai neigiamai veikia jūsų savijautą, greitai padarysite teisingas išvadas. Nepatingėkite sportuoti, apsilankyti poliklinikoje, nepamirškite gerti vitaminų.

Vasarą per daug atsipalaiduoti taip pat nereikia – imunitetas greičiausiai bus šiek tiek nusilpęs. Patartina pailsėti prie jūros ar sanatorijoje, nepiktnaudžiauti kenksmingu maistu ir alkoholiniais gėrimais.

Rudenį suprasite, kad išmokote kontroliuoti savo savijautą ir sveikatą apskritai. Šiuo periodu verta pasisaugoti peršalimo ir banalios slogos – o tai gana lengva: daugiau vaikščiokite pėsčiomis, kvėpuokite grynu oru.

Metams baigiantis jausitės puikiai tiek fiziškai, tiek psichologiškai.
© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.