Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/18607/kaip-issirinkti-naujus-kvepalus-ir-neprasauti-pro-sali/

Data: 2016-12-06, 11:27

Kaip išsirinkti naujus kvepalus ir neprašauti pro šalį?
Kvepalai vyrams ir moterims užima ypatingą vietą mūsų gyvenime, todėl juos renkamės itin atidžiai, gerai viską apgalvodami. Atvirai pasakius, naujų kvepalų pirkimas – tai tarsi maža šventė, kuri pakelia nuotaiką visai dienai. Tiesa, išsirinkti naują aromatą kartais nėra taip paprasta, kaip gali pasirodyti, nes platus kvepalų asortimentas tiesiog svaigina. Naudingais patarimais, kaip išsirinkti naujus kvepalus, dalinasi didžiausios Lietuvoje Pigu.lt specialistai.

Visada išmėginkite kvepalus

Jei turite draugę ar kolegę, kurios kvepalus tiesiog dievinate, nesugalvokite nueiti į parduotuvę ar pirkti kvepalus internetu, jų neišbandžiusi ant savęs. Kiekvienas žmogus turi savo natūralų kvapą, todėl tie patys kvepalai ant skirtingų žmonių gali kvepėti skirtingai, todėl norimais kvepalais vertėtų pasikvėpinti ir tik po kelių valandų nuspręsti ar aromatas išties patinka ir yra vertas dėmesio. Tiesa, renkantis kvepalus, galioja ir dar viena taisyklė: kvėpinkitės tik ant švarios odos. Tai reiškia, kad eidama į parduotuvę, neturėtumėte būti pasikvėpinusi savo kvepalais, nes du susimaišę aromatai tikrai nepalengvins apsisprendimo dėl naujųjų kvepalų. Kvepalų aromatą taip pat iškraipyti gali kosmetikos priemonės, pavyzdžiui, kvapni dušo želė, kūno losjonas. Tad geriau rinktis bekvapes arba labai švelnaus kvapo kūno priežiūros priemones.

Nevarginkite uoslės

Tai labai dažnai pasitaikanti klaida, kai moteris ar vyras su sauja pakvėpintų popierėlių žvalgosi po lentynas ir galvoja, kokį dar aromatą išmėginti. Uoslė greitai pavargsta, todėl išsirinkti kvepalus tampa dar sudėtingiau, todėl ne veltui sakoma, kad naujiems kvepalams reikia laiko. Paprasčiau tariant, pasikvėpinkite riešą, įsitikinkite, kad kvapas patinka ir tik tada pirkite. Tuo atveju, jei kvapas nėra sukurtas jums, kvepalų paieškas tęskite tik po gerų kelių valandų. Taip elgdamiesi nesusipainiosite kvapuose ir išsirinksite būtent tą kvapą, kuris yra skirtas jums.

Nepainiokite kvepalų su tualetiniu vandeniu

Šiandien įprasta visus kvapnius skysčius tiesiog vadinti kvepalais, tačiau reiktų žinoti, kad yra kvepalai, parfumuotas vanduo, tualetinis vanduo ir odekolonas. Visi šie skysčiai skiriasi konsistencija ir skleidžiamo aromato intensyvumu. Patys kokybiškiausi ir ryškiausi kvapnieji skysčiai – tai kvepalai, pakanka vos kelių lašelių ant odos ir aromatas jus ir aplinkinius džiugins apie 8 valandas. Tiesa, kvepalai skleidžia išties labai sodrų kvapą, todėl jų negalima padauginti, o ir rinktis juos derėtų ne kiekvienai dienai, o prabangiam vakarėliui, pasimatymui ar kitai išskirtinei progai. Vidutinio intensyvumo kvapnieji skysčiai – tai parfumuotas vanduo, dar silpnesniu aromato intensyvumu pasižymi tualetinis vanduo, o štai odekolonas tikriausiai pats nekokybiškiausias pasirinkimas, jo skleidžiamas kvapas išsilaiko vos dvi valandas. Taigi, būtina žinoti šiuos skirtumus, jei norite įsigyti kokybiškus kvepalus, kurie jus džiugintų visą dieną.

O ką daryti, jei kvepalai perkami internetu? Tokiu atveju, vertėtų kvepalus išmėginti iš anksto ir tik tada pirkti elektroninėje parduotuvėje.

© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.