Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/18567/naujajame-deeper-upper-vaizdo-klipe--manifestas-lietuvos-nepriklausomybeje-gimusiai-kartai-video/

Data: 2016-11-13, 17:00

Naujajame „Deeper Upper“ vaizdo klipe – „manifestas“ Lietuvos nepriklausomybėje gimusiai kartai (video)

Ryčio Šeškaičio nuotr.

Grupė „Deeper Upper“ internete paskelbė ilgai lauktų naujienų. Klausytojus pasiekė dar niekur negirdėtas, šiemet debiutiniame grupės albume pasirodysiantis kūrinys „No Regrets“ ir režisieriaus Sauliaus Baradinsko sukurtas vaizdo klipas jam.

Pristatytame vaizdo klipe – pasakojimas apie jauną, po Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo gimusią kartą. „Mes, „skaistus“ nepriklausomybės laikotarpio jaunimas, visą savo jaunystę lyg tamsias „šmėklas“ paskui save tempiame įvairių įtakų ir nuomonių šleifą, kuris yra mums perduodamas kaip vyresniosios kartos palikimas. Dėl to kartais aklai naikiname save užsidarydami į svetimų nuomonių „kalėjimą“. Klipo tikslas yra atskleisti, kad visa tai yra tik iliuzija ir kad mes mes kiekvienas pats esame atsakingas už savo veiksmų laisvę“, – klipo idėją atskleidžia režisierius.

„No Regrets“ scenos buvo filmuojamos lokacijose, kuriomis buvo norima perteikti tam tikro laikotarpio dvasią. Klipo veiksmas vyksta apleistame atrakcionų parke Elektrėnuose bei keliose statybinių medžiagų gamyklose Vievyje. Iš viso įvairiose klipo scenose pasirodė virš 50 aktorių.

Grupė „Deeper Upper“ į sceną grįžta ne tik su nauju kūriniu, bet ir visu albumu. Jau lapkričio 21 dieną klausytojus pasieks šešerius metus lauktas debiutinis grupės albumas „Mirrors“. Naujoms dainoms pristatyti grupė organizuoja koncertus Lietuvos didmiesčiuose. Lapkričio 22 dieną Vilniečiai pirmieji gyvai išgirs naują grupės programą Menų fabrike „Loftas“. Scenoje kartu pasirodys ir grupės draugai, elektroninės muzikos atlikėjai Black Water. Vėliau „Deeper Upper“ tęs pasirodymus kitose miestuose: gruodžio 3 dieną Kauno koncertų erdvėje „Largo“, gruodžio 9 dieną Klaipėdoje įsikūrusiame klube „Raketa“ ir gruodžio 10 dieną Šiauliuose esančiame „Blic Bar“.

© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.