Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/18504/melyna-makiazo-gudrybe-paslepsianti-rudenini-akiu-nuovargi/

Data: 2018-10-09, 17:00

Mėlyna makiažo gudrybė, paslėpsianti rudeninį akių nuovargį

Rudeniški vėjai ir lietus į makiažą įpučia ne tik naujų spalvų, bet ir noro užmaskuoti dėl oro sąlygų ir metų laiko atsirandančius netobulumus. Vienas jų – akių nuovargis ir paraudimas, atsiradęs nuo gūsingo vėjo, didesnio darbo krūvio rudenį bei greičiau užslenkančios tamsos.

Kosmetikos kompanijos „Mary Kay“ specialistai rekomenduoja greitą ir paprastą kasdienio makiažo gudrybę, padėsiančią optiškai suteikti akims skaistumo ir spindesio. Tam tereikės į kasdienį makiažą įtraukti šiek tiek mėlynos spalvos.

Mėlyna spalva simbolizuoja erdvę ir platumas, orą, dangų, kalnus, vandenį. Ji greta esančiai baltai spalvai suteikia dar daugiau baltumo ir skaistumo. Kartu mėlyna spalva ramina ir atpalaiduoja. Vizažistė Jelena Liaudinienė sako, kad mėlyno atspalvio šešėliai – puikus akių makiažo akcentas toms, kurios nori atverti savo akis ir optiškai užmaskuoti akių nuovargio žymes bei paraudimą.


vizažistė Jelena Liaudinienė

„Mėlynos spalvos šešėliai, išryškindami akių baltymus, suteikia didesnių ir skaistesnių akių efektą. Ir nors mėlynas atspalvis tinka kone visų spalvų akims, jį naudoti reikėtų itin saikingai bei subtiliai. Darant dieninį makiažą, šis atspalvis tikrai nepridės žavesio, jei juo išmarginsite visą viršutinį akies voką, tačiau, melsva spalva švelniai padengus akies vokų išorinius kampučius arba subtiliai paryškinus apatinį akies voką, kruopščiai išsklaidant atspalvį lyg dūmą, – išgausite stulbinantį plačių akių efektą“, – teigia „Mary Kay“ vizažistė.

Mėlyna – ir prabangaus makiažo akcentas

Mėlyna spalva yra ir karališka spalva. Subtilios prabangos ji įgauna derinama su švytinčia aukso spalva. Jelena Liaudinienė sako, kad, kuriant vakarinį makiažą, mėlyna spalva padengtas viršutinis judantis vokas, išretušuojant spalvą ties akiduobės linija, gali tapti gana prabangaus ir išskirtinio makiažo akcentu. O siekiant dar prabangesnio įspūdžio – puikus mėlynų šešėlių ir auksinio ar tamsaus atspalvio kreminės tekstūros akių kontūro pravedimo derinys.

„Mėlynos ir tamsaus ar auksinio akių kontūro pravedimo derinys sukurs itin stiprų, prabangų, bet kartu ir subtilų įvaizdį. Kuriant vakarinį įvaizdį šaltuoju metų laiku, prie mėlyno atspalvio itin derės ir perlamutru švytintys akių vokų šešėlių atspalviai, kurie dabar yra ypač madingi. Šį sezoną švyti ne tik veidas ar akys, bet ir visas kūnas. Tačiau švytėjimo nereikėtų maišyti su blizgesiu, tai dvi skirtingos sąvokos. Švytėjimas turi suteikti spindesio įspūdį, o ne pigų blizgučių efektą“, – teigia J. Liaudinienė.

Vizažistė siūlo drąsiau eksperimentuoti su spalvomis. Ir nors tradiciškai makiažui renkamasi dvi, kiek rečiau – tris spalvas, pasak Jelenos, sukurti įspūdinga žvilgsnį galima drąsiu keturių ar net penkių spalvų deriniu. Nepriekaištingai išretušuoti, subtiliai vienas į kitą pereinantys auksiniai, rudens ir žemės bei mėlyni atspalviai padės išgauti efektingą ir prabanga švytintį makiažą. Efektingą įspūdį sustiprins mėlynos spalvos akcentas, optiškai suteikdamas akims skaistumo ir gaivumo.

© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.