Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/18491/globotinio-pusryciai-kad-mamos-istorija-nesikartotu/

Data: 2016-10-05, 10:02

Globotinio pusryčiai: kad mamos istorija nesikartotų...

Viena iš lietuviškų patarlių sako, kad „viščiukus skaičiuoja rudenį“. Atrodo, visą laiką dirbame ta linkme, kad kiek įmanoma labiau sumažintume beglobių gyvūnų skaičių, kad surastume namus tiems, kurie niekam nereikalingi, kad padėtume sterilizuoti augintinius tų žmonių, kurie neturi finansinių galimybių patys susimokėti. Bet dėl neatsakingų šeimininkų gyvūnų skaičius mūsų organizacijoje vis tiek didėja geometrine progresija.

Globotinių būrį ir šiandien papildė dar viena nustekenta, ant trumpo pavadžio parišta mama ir šeši mažyliai. Šeimininkai planavo mažuosius išdalinti aplinkiniams ir pasmerkti mamos likimui, bet po rimto pokalbio pavyko susitarti, kad jais pasirūpinsime mes. Tikime, kad jų mamos istorija nebesikartos.

Mama - stafordšyro mišrūnė, tėvyste įtariamas šalia gyvenantis gražus ilgaplaukis mišrūnas. Šuniukai kol kas dar labai maži, bet jau moka savarankiškai valgyti, linksmai laksto po kiemą, žaidžia, mielai pribėga prie žmonių.

Vadoje yra du patinėliai ir keturios kalytės. Dvi kalytės trumpaplaukės, likę šuniukai - ilgaplaukiai meškinai. Užaugę turėtų būti vidutinio ūgio, sverti apie 15-17 kg.

Šuniukus perduodami naujiems šeimininkams – pažymėsime mikroschemomis, mamą ateityje sterilizuosime.

Jeigu norite priglausti kurį nors iš mažylių, susisiekite su mumis: 8-602-63641, Vilnius, VŠĮ „Kaimo grandinė“



© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.