Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/18468/globotinio-pusryciai-puosnioji-bagira/

Data: 2016-09-21, 12:04

Globotinio pusryčiai: puošnioji Bagira

Na, ponios ir panelės, laikykitės! Ar įmanoma puošnumu perspjauti Bagirą? Vargiai. Kaip ir greitumu, grakštumu ir laikysena.

Bagira - apie metų ir aštuonių mėnesių amžiaus. Iš to, kokią turi išriestą nugarą ir liesą, net kaulais atsikišusiais pasturgalį (bet ne todėl, kad užskurdus, nemaitinta ar pan. - matosi, jog tai jos „kraujyje“. Liesumas toks, kaip kai kurių veislių kad būna, pvz., kurtų), labai grakščią, aukštai kojas kilnojant, eiseną/ bėgimą, tai panašu, kad kažkoks kurtas - nekurtas prisidėjo prie viso šio jos grožio.

Bagira labai staigių judesių. Greita, žaisminga. Nemėgsta, o gal labiau bijo, jei lieti/ glostai kaklą, galvą. Jei iškart ištiesi ranką ir paliesi, atšoks, tarsi išsigandusi. Bet kai jau pripranta prie žmogaus, tada nors ir krūpteli, bet leidžiasi glostoma, kasoma, niurkoma. Pati tai labai mėgsta jei glostai nugarą, iškart atsuka uodegą - glostyk.

Bagiros kailis toks įdomus - lekiantis, ilgas, tankus. Matosi kai kuriose nuotraukose kokia puošni panelė. Augusi kambaryje, tvarkinga.

Puiki jauna šunelė kompanjonė. Gal kiek aukštesnė nei vidutinė, bet visiškai liauna, ilgomis kojomis, tik kailio daug, tai atrodo vos ne didelė šunė.

Kontaktai: 861232962, Utenos raj. gyvūnų mylėtojų draugija











© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.