Receptai

Sveikuolių sausainiai

Sveikuolių sausainiai

Jums reikės:

200 g avižinių dribsnių,
150 g sviesto,
3 šaukštų miltų,
3 šaukštų cukraus,
3 šaukštų razinų,
100 g saulėgrąžų,
100 g sezamo sėklų,
1 kiaušinio,
1 šaukšto grietinės,
1 šaukštelio kepimo miltelių.

Kaip gaminame:

Ištirpinkite sviestą, supilkite avižinius dribsnius, gerai išmaišykite ir palikite kokiam pusvalandžiui atvėsti.

Atskirai išplakite kiaušinį su cukrumi ir kepimo miltelius su grietine. Supilkite viską ant avižinių dribsnių, suberkite miltus ir viską gerai išmaišykite.

Į gautą masę suberkite nuplautas verdančiu vandeniu razinas, saulėgrąžas, sezamo sėklas ir vėl viską išmaišykite.

Ant kepimo popieriumi išklotos skardos sudėkite suformuotus sausainėlius ir kepkite juos 160 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min.

Pasidarykite puodelį arbatos ir skaunaukite!

Įdomu

Kinas

Menas

„Tadas Blinda. Pradžia”. Dėliojami paskutiniai taškai ant „i”

„Tadas Blinda. Pradžia”. Dėliojami paskutiniai taškai ant „i”

“Greta visų kitų labai svarbių pabaiginėjimo štrichų, šiuo metu daromas mažiausiai kūrybos, bet daug atidumo reikalaujantis darbas – dėliojami visi filmo titrai. Be to, vyksta paskutinieji spalvų korekcijos darbai, dailinami paskutiniai garsai. Paskui lauks pats pagrindinis darbas – viską sulipdyti į vieną vietą”, – likus lygiai mėnesiui iki filmo “Tadas Blinda. Pradžia” pasirodymo kino teatruose pasakoja režisierius Donatas Ulvydas.

Pasak D.Ulvydo, tai, jog dėl finansavimo bėdų premjeros data buvo net kelis kartus nukelta, filmui išėjo į naudą: „Nėra to blogo, kas neišeitų į gera. Turėjome daugiau laiko ne tik būtiniems darbams (montažas, garso takelio kūrimas, efektai), bet ir tam, kam kartais jo pritrūksta. Gavome unikalią progą daugiau dėmesio skirti muzikos kūrimui (šiuo metu kuriama dvigubai daugiau muzikinių kompozicijų nei vidutiniškai kurdavo mūsų filmo kompozitorius Kipras Mašanauskas); pas garso režisierių Artūrą Pugačiauską buvo pakviesti aktoriai ne ištisiniams pergarsinimams (mūsų filme bus net 99% tikro, aikštelėje įrašyto garso), o smulkmeniškoms vieno stringančio žodžio, skiemens ar net alsavimo korekcijoms; darant spalvų koregavimą jau tris kartus rengėme kontrolines medžiagos peržiūras skirtingose Lietuvos kino salėse – tikrinome vaizdą, bandėme atrasti optimaliausią, žiūrovo akiai maloniausią, vaizdo kokybę”.

Vaizdas iš garso studijos, kur šiuo metu “gyvena” filmas:

http://youtu.be/baysvAtw_KI

Jau dabar aišku, jog filmo “Tadas Blinda. Pradžia” trukmė bus 110 minučių, o režisierius neabejoja, kad juosta kino teatrus pasieks laiku. “Tikrai žinau, kad iki premjeros viską spėsime, tačiau filmo lipdymo darbai tęsis iki pat paskutiniosios savaitės. Darbų dar yra, bet kruopščiai paskaičiuotas grafikas garantuoja, jog viską spėsim laiku. Viską ir net šiek tiek daugiau”, – sako D.Ulvydas.

Istorinis nuotykių filmas „Tadas Blinda. Pradžia“ pasakos apie legendinio svieto lygintojo Tado Blindos jaunystę ir įvykius, sukrėtusius Žemaitiją XIX a. Didžiojo lietuvių sukilimo išvakarėse.
Filme „Tadas Blinda. Pradžia“ pagrindinį vaidmenį atlieka M. Jankavičius, taip pat pirmą kartą kartu vaidina Tatjana Liutajeva ir jos dukra Agnė Ditkovskytė, garsūs aktoriai – Antanas Šurna, Dainius Kazlauskas, Donatas Banionis, Vidas Petkevičius, Mykolas Vildžiūnas, Jokūbas Bareikis, Andrius Kaniava ir kiti. Filmo režisierius – D. Ulvydas, vyr. operatorius – Ramūnas Greičius, scenarijaus autorius – Jonas Banys.

Pirmojo istorinio nuotykių filmo, statomo Lietuvoje po daugiau nei dviejų dešimtmečių pertraukos, premjera – jau rugsėjo 23 dieną.

Filmo anonsas:
http://youtu.be/CtI5bzDJ-vA

Mada

Sveikata ir grožis

Žmonės

Kaip susikurti romantišką vakarą be jokios progos

Kaip susikurti romantišką vakarą be jokios progos

Norite ypač romatiško vakaro dviems, bet nežinote ką padaryti tokio unikalaus ir nepakartojamo, kad mylimasis liktų nuoširdžiai susižavėjęs? Jaudinatės, kad tikrai tobulo vakaro neištvers jūsų kišenė ir nuolat žadate palaukti tam tinkamos progos? O gal baiminatės, kad kažkas nepavyks ir jausitės kvailai? Amžini pažadai, atsikalbinėjimai, nukėlimai… Pateikiame jums keletą naudingų patarimų kaip susikurti ypatigai romantišką vakarą be jokios progos.