Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/17192/10-labai-idomiu-faktu/

Data: 2018-05-26, 15:00

10 labai įdomių faktų
Pastaruoju metu kavinėse ir baruose išpopuliatėjo protmūšio žaidimai, tad vis daugiau žmonių domisi įvairiais linksmais ir įdomiais faktais, kurie gali padėti laimėti žaidimą. Jeigu ir nežaidžiate nieko panašaus, tai tokius faktus tiesiog smagu žinoti, jie idealiai tinka pokalbiui pradėti.

1. Piratai iš tiesų nešiojo akių raištį, dengiantį vieną akį. Tokiu būdu viena akis visad buvo pripratusi prie tamsos, o kita prie šviesos, tad buvo galima efektyviai dirbti tiek denyje, tiek ir už jo ribų.

2. Prireikė net 200 000 metų, kol žmonių populiacija pasiekė 3 milijardų ribą, tačiau vėliau ji auga žymiai greičiau - papildomi 3 milijardai žmonių Žemėje atsirado per 40 metų.

3. Orangutanas Fu Manchu vis pabėgdavo iš savo narvo zoologijos sode. Prižiūrėtojai niekaip negalėjo suprasti, kaip jam pavykdavo ištrūkti. Vėliau buvo išsiaiškinta, kad gyūnas turėjo išsilankstęs raktą iš narve rasto vielos gabaliuko. Prižiūrėtojams atėjus Fu Manchu raktą slėpdavo burnoje.

4. Neaiški gydytojų rašysena kasmet pražudo kiek daugiau nei 7 000 žmonių.

5. A. Hitleris kartą vieną iš savo žemo rango pavaldinių apdovanojo medaliu, nes jo anekdotas fiureriui pasirodė juokingas.

6. Sugalvokite skaičių, padauginkite iš dviejų, pridėkite šešis, padalinkite iš dviejų, atimkite skaičių, kurį buvote sugalvoję pačioje pradžioje. Jūsų atsakymas yra 3.

7. Tik 2% visų pasaulyje gyvenančių žmonių turi žalias akis.

8. Po animacinio filmo apie princesę ir varlę kiek daugiau nei 50 JAV vaikų buvo paguldyti į ligoninę dėl salmoneliozės. Ligą vaikai pasigavo bučiuodami varles.

9. Aukštesnį IQ turintys vyrai ir moterys mažiau linkę būti neištikimi savo partneriui.

10. Albertas Enšteinas niekada nemūvėjo kojinių.
© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.