Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/17117/penktadienio-dj-5-muzikiniai-j-dilla-sedevrai/

Data: 2015-02-20, 09:35

Penktadienio DJ: 5 muzikiniai J Dilla šedevrai

Muzikinė penktadienio tradicija šiandien keliasi į Detroitą. Ne pačius geriausius laikus šiuo metu išgyvenantis Amerikos miestas pasauliui savo laiku davė ne tik didelius kaip laivai automobilius, auksinę „Motown“ įrašų kompaniją ar tamsų techno judėjimą, bet legendinęs urbanistinės kultūros veikėją ir muzikos kūrėją J Dilla. Vasarį gimusį ir tą patį mėnesį anapilin iškeliavusį genijų rytoj „Studio 9“ šokių salione pagerbs „RAPetizer“ serijos šeimininkai DJ Mamania ir DJ Swix, o čia keli labai žymūs ir iki šiandien puikiai išsilaikę J Dilla darbai.

The Pharcyde – Runnin’

Švarus, tikslus ir skambantis visiškai kitaip nei hip-hopas tuo metu – taip kritikai apibūdina J Dilla ir Kalifornijos reperių „The Pharcyde“ bendrą darbą 1995-aisiais.

Common – The Light

Sakoma, kad Common yra JAV prezidento Barako Obamos favoritas, o tokį pripažinimą jam pelnyti tikrai būtų buvę sunku be J Dilla indėlio.

Jay Dee – African Rhythms

J Dilla geriausiai žinomas dėl savo sugebėjimo semplinti kitus kūrinius ir taip išgauti naują skambesį, tačiau šis jos darbas po Jay Dee slapyvardžiu įrašytas su gyvais instrumentais. Tiesiog magiška.

J Dilla – Two Can Win

2002-aisiais tapo aišku, kad J Dilla serga nepagydoma kraujo liga. Jo mama į ligoninės palatą atnešė vieną jo studijos žaisliukų – taip gimė albumas „Donuts“, kuris įėjo į muzikos istoriją. Beje, albumas buvo išleistas likus trims dienoms iki autoriaus mirties.

J Dilla – Love

Albumas „The Shining“ buvo išleistas jau po J Dilla mirties, ir jis yra puikus įrodymas, koks pozityvus ir šviesus gali būti hip-hopas. Toks, kaip J Dilla asmenybė.

 


Vasario 20 d. (penktadienis)

DEVINTAME NAME: LUVLESS

Luvless (Rose Records, DE), Antanas A (Chris & Antanas, LT/UK), Valdemar (Devintame Name)

Vasario 21 d. (šeštadienis)

RAPETIZER

DJ Mamania (G&G Sindikatas), DJ Swix (Tie Geresni), DJ Yankee

Daugiau „Penktadienio DJ“ grojaraščių ieškokite čia.
 

© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.