Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/10160/filma-monstru-viesbutis-lietuviskai-igarsino-garsus-aktoriai-foto/

Data: 2012-09-16, 10:00

Filmą „Monstrų viešbutis“ lietuviškai įgarsino garsūs aktoriai (foto)

Laikas.lt
ACME Film nuotr.

Naujausias filmukų „Deksterio laboratorija“ ir „Samurajus Džekas“ kūrėjo Genndy Tartakovsky darbas – pilno metro animacinis filmas visai šeimai „Monstrų viešbutis“ (angl. „Hotel Transylvania“) Lietuvos kino teatrus pasieks jau spalio 19 dieną. Jau baigti ir garsinimo darbai „SDI Media Lietuva“ studijoje, kur dubliuodami šmaikščiuosius personažus juokavo ir kvailiojo visas būrys žinomų Lietuvos aktorių.

Drakulai balsą paskolino Vytautas Rašimas, jo 118 metų dukrai Meivis – Agnė Katkaitė, o jos pamiltas žmogus Džonatanas prabilo Juliaus Žalakevičiaus balsu. Taip pat prie šios juostos darbavosi Algirdas Dainavičius (Frankenšteinas), Neringa Varnelytė (Vanda), Sergejus Ivanovas (Veinas), Aleksas Kazanavičius (Grifinas), Dalius Skamarakas (Mumija), Džiugas Siaurusaitis (Susitraukusi galva) ir kiti.
 
Kaip pasakojo dubliavimo darbams vadovavęs filmo garso režisierius, aktorius Jurgis Damaševičius, juokais save vadinęs vyriausiu monstru, visą laiką dirbant su „Monstrų viešbučiu“ studijoje tvyrojo puiki nuotaika. „Kadangi pats „Monstrų viešbutis“ labai juokingas, visi personažai – tarsi gyvi anekdotai, tai vienas didelis pokštas, sukurtas jų pasaulyje. Todėl mes ir stengėmės viską  kurti kaip anekdotą – trumpai, aiškiai, juokingai. Nusprendėme, kad šiuo atveju pirmas dublis pats geriausias, juokingiausias ir stengiamės aktorius tinkamai užvesti. Filmuke net yra toks Drakulos tekstas: „Tu tik nekartok, nes bus nebejuokinga.“ Tokiu principu mes ir dirbome“, – pasakojo patyręs garsinimo ekspertas. 
 
Anot jo, darbą labai palengvino režisieriaus intuicija ir surinkta labai gera komanda. „Visi buvo puikiai pasiruošę, ateidavo su savo juokais. Garsinant daug kurti nereikia, tačiau pati medžiaga buvo labai linksma. Šįsyk netrūko ir vietos improvizacijai, o kai ji galima, aktoriams visuomet gerokai smagiau“, – kalbėjo J.Damaševičius.
 
Garsindami aktoriai juokėsi ir patys
 
Mumijai, kurią filmo originale įgarsino amerikiečių atlikėjas Cee Lo Green, lietuvišką balsą paskolino aktorius Dalius Skamarakas. „Vaidmuo buvo nedidelis ir pakankamai beprotiškas. Dėl to man buvo labai gerai –  galėjau atsipalaiduoti ir kvailioti, kiek širdis leidžia. Toks darbas man pats mieliausias, aišku, gaila, kad jis toks trumpas. Visi geri dalykai būna trumpi“, – šypsojosi aktorius. 
 
D.Skamarakui tenka palyginti dažnai garsinti animacinius filmukus, tačiau „Monstrų viešbutyje“ jam ypač patiko įvairiausios pabaisos. „Monstrai man mieli nuo vaikystės, visuomet jaučiau jiems pagarbą ir didelį susižavėjimą. Siužetas pašėlęs, labai linksmas, leidžia suprasti, kad ir monstrų pasaulyje yra labai žmogiškų problemų“, – sakė jis. D.Skamarakas šmaikštavo, kad norėtų pagyventi „Monstrų viešbutyje“, tačiau mieliau rinktųsi tokį kurortą ne vienas, o su draugais. „Mielai ir pats pabūčiau monstru, pavyzdžiui, mano įgarsinta mumija. Ji yra labai netradicinė ir, manau, man labai tiktų. Ir pagal kūno sudėjimą mes panašūs“, – juokėsi jis.
 
Žinomas televizijos laidų vedėjus ir aktorius Džiugas Siaurusaitis filme garsinti taip pat gavo labai išskirtinį, Susitraukusios galvos, vaidmenį. „Tai auklė, kuri tarsi viešbučio kortelė „netrukdyti“ kabo ant durų rankenos. Jos balsas juokingas. Kai garsini vieną personažą, nematai visumos, sunku įsivaizduoti, koks bus filmas, bet bendrais bruožais monstrai man tikrai prie širdies“, – pasakojo žinomas vyras, neslėpęs, kad nors darbo metu prikimo, spėjo gerokai prisijuokti.
 
Lietuviškai dubliuota neįtikėtinai linksma animacinė komedija visai šeimai „Monstrų viešbutis“ šalies kino tetrus pasieks spalio 19 dieną.
 
Lietuviškai dubliuotas filmo „Monstrų viešbutis“ anonsas: 
 


Fotogalerijoje - filmo įgarsinimo darbai:
© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.