David Geringo ir draugų pasirodymas

Birželio 1d. (sekmadienį), 17val., PIANO.LT koncertų salėje pasirodys violončelės virtuozas, pedagogas, dirigentas  prof. DAVID GERINGAS, kuris pirmąją vasaros dieną džiugins klausytojus kartu su savo draugais muzikantais. Atskirai jų pristatinėti nereikia, tai – garsiausi, tituluočiausi Lietuvos muzikai – pianistai Petras Geniušas ir Justas Dvarionas, pianistė Birutė Vainiūnaitė ir perkusininkas Vladimiras Tarasovas.

David Geringas aktyviai dalyvauja Lietuvos muzikiniame gyvenime – nuo 1992-ųjų kasmet su nauja programa koncertuoja mūsų šalyje. Kiekvienas koncertas, kuriame galima išgirsti šį pasaulinę šlovę pelniusį atlikėją, yra ypatinga šventė visiems – ir kolegoms muzikantams, ir klausytojams. „Vos jam palietus stryku stygas, ore jau pradeda bręsti susižavėjimo šūksnis „bravo’’ ",- taip apie D. Geringą kalba muzikos kritikai. Mylimiausias M. Rostropovičiaus mokinys, P. Čaikovskio konkurso auksinio medalio laimėtojas nepamiršta savo gimtųjų šaknų ir džiugina Lietuvos publiką savo kvapą gniaužiančiomis interpretacijomis.

Itin platus atlikėjo repertuaras aprėpia muziką nuo ankstyvojo baroko iki šiuolaikinės. Savo kūrinius jam dedikavo ne vienas žymus kompozitorius. David Geringas inicijavo keleto naujų lietuviškų kūrinių gimimą bei yra ne kartą koncertavęs su žymiausiais lietuvių muzikais. Už lietuviškos muzikos populiarinimą profesorius apdovanotas Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Gedimino IV laipsnio ordinu, pagerbtas Lietuvos nacionaline premija.

Šįkart PIANO.LT koncertų salėje skambės R. Strauss, S. Vainiūno, B. Dvariono, K. V. Banaičio kūriniai, o vakaro pabaigoje klausytojų lauks ypatinga staigmena – David Geringo (violončelė) ir Vladimiro Tarasovo (perkusija) muzikinis koliažas intriguojančiu pavadinimu ,,play BACH plus...’’!

Vasarą pasitikime su klasikine muziką bei geriausiais draugais PIANO.LT koncertų salėje (Trakų g. 9/1, Vilnius)!

Bookmark and Share
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai