Festivalis „Senamiesčio žiogas“

Gera žinoti, kad geri dalykai pasikartos – festivalis „Senamiesčio žiogas“ šią vasarą vėl, jau VIII-ąjį sezoną, kvies dainuojamosios poezijos mylėtojus į koncertus „Ryšių kiemelyje 837“. „Kauno senamiesčio aura ir vakaro skaidrumas nuramins po darbo dienos pavargusias galvas, o poezija ir muzikos garsai bus tikra dovana sielai, nes festivalio scenoje matysime geruosius senuosius lietuviškus bardus ir jaunus įdomius atlikėjus“, – žada „Senamiesčio žiogo“ organizatoriai. Tuo reikia patikėti, nes prieš kelis mėnesius vykusiuose visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ organizuojamuose rinkimuose festivalis „Senamiesčio žiogas“ buvo pripažintas geriausiu „Šviesusis Kaunas 2013“ nominacijoje.

Birželio 5 d. festivalio atidarymo koncerte pasirodys grandai – Domantas Razauskas su grupe, Gediminas Storpirštis, Andrius Kulikauskas bei jaunoji atlikėja Silvija Guzovijūtė (SIL). Kituose keturiuose koncertuose dalyvaus taip pat gerai žinomi atlikėjai – Vytautas V. Landsbergis, Ieva Narkutė, Kostas Smoriginas, Andrius Kaniava, Neda ir Olegas Ditkovskis ir kiti. Kaip ir kiekvienais metais klausytojai galės pasiklausyti jaunų ir perspektyvių atlikėjų – renginiuose be jau pažįstamų jaunųjų pasirodys ir anksčiau festivalyje nekoncertavę Markas Palubenko, Vidas Bareikis ir kiti atlikėjai.

Į koncertus atėjusiems anksčiau ir per pertraukas neteks nuobodžiauti, nes „Ryšių kiemelyje 837“ šalia muzikos įsikurs ir kiti menai: skulptūros, keramikos, grafikos, iliustracijos bei fotografijos parodos. Bet visų smagiausia bus mažiesiems klausytojams, kurie vakaros kartu su tėvais jaukiame senamiesčio kampelyje, girdės gerą muziką ir čia pat, kūrybinėse dirbtuvėse, galės užsiimti kūryba - iš nebenaudojamų daiktų bei medžiagų kurs drugelius, paukščius, vėjo gaudykles, saulėgrąžas ar stebuklingas būtybes iš šieno gniužuliukų.

Visi penki festivalio „Senamiesčio žiogas“ koncertai vyks ketvirtadieniais „Ryšių kiemelyje 837“ (Rotušės a. 20). Tai – šeimai skirtas festivalis, dėl to vaikai iki 6 metų amžiaus įleidžiami nemokamai. Šių metų naujiena mėgstantiems patogumą – galima įsigyti festivalio abonementą į visus koncertus, bilietus platina „Tiketa“.

Festivalį „Senamiečio žiogas“ organizuoja 2007 metais įsikūrusi VšĮ „Idėjų garažas“. Tai – jaunų kauniečių kompanija, nepailstanti, atsakinga, entuziastinga, pilna idėjų ir gebėjimo jas įgyvendinti, mylinti Kauną ir prisidedanti prie miesto kultūrinio gyvenimo, draugaujanti su scenos grandais bei atrandanti ir publikai pristatanti jaunus perspektyvius atlikėjus.

Bookmark and Share
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai