ba. ir kt. kauno „Ryšių kiemelyje 837“

Jau užsiminę apie artėjančios vasaros planus Kauno „Ryšių kiemelio 837“ atstovai skuba kviesti visus savo draugus į pirmąjį sezono vakarą be stogo. Gegužės 9-ąją Rotušės aikštės pašonėje esančiame Ryšių istorijos muziejaus kieme koncertuos net trys gyvos, jaunos ir neribotos lietuviškos grupės – „ba.“, „Candee Train“ ir „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“.

Indie scenos kvėpavimą palaikantys melomanai jau gerai žino, kad „ba.“ – tai šį vasarį pilnametystės sulaukusio vilniečio Beno Aleksandravičiaus inicialai. Jaunatviškai gaivios Beno mintys, žanrais bei taisyklėmis nesukaustytas požiūris į skambesį bei vokalą ir neabejotinas talentas, scenoje sustiprinamas kolegų muzikantų, jau turi kritinę gerbėjų masę. Ši koncertuose pilnomis gerklėmis pritaria debiutiniam „ba.“ EP „Raktas“ ar gruodį „Partyzanų“ leidykloje pasirodžiusiam singlui „Sugebėt pasikeist“, daug komplimentų sulaukusiam ir dėl savo vaizdo klipo, sukurto „Twodicks“ komandos. 

„Candee Train“ – psichodelikos gelmes nagrinėjantis kolektyvas, jau neatsiejamas nuo „Ryšių kiemelio 837“ vasaros kalendoriaus. Juokais save kaip loungecore kūrėjus pristatantys kauniečiai čia koncertavo abu praėjusius sezonus, o po trečiojo atidarymo keliaus į Tartu, kur Lietuvai atstovaus renginyje „IndieFest“.

Pasaulio, gatvės, pankų ir liaudies muziką savo kūryboje derinantys „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ jau vien dėl savo pavadinimo verti plojimų serijos. Savo koncertuose jau keletą metų kartu grojantys Vilniaus muzikantai naudoja tokius neregėtus prietaisus, kaip gramofonas su garo varikliu. Humoro nestokojančio kolektyvo biografijoje užsimenama, kad net legendinis krepšininkas Michael Jordan šuolį išlavino šokinėdamas per „Antikvarinių Kašpirovskio dantų“ hitus...

Trys savaip išskirtiniai koncertai vieną trečiojo „Ryšių kiemelio 837“ sezono atidarymo vakarą – ketvirtadienį, gegužės 9-ąją. Durys į vasarą atidaromos 18 val.


Bookmark and Share
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai