Šokio spektaklis „Melancholijos bokštai“

Nacionalinio Kauno dramos teatro Didžiojoje scenoje lapkričio 14 d., ketvirtadienį, 19:19 val. šokio spektaklis „Melancholijos bokštai“ /trys žingsniai iki premjeros/.  Choreografė – Aira Naginevičiūtė, dramaturgė – Gabrielė Labanauskaitė, kompozitorius – Vladas Dieninis, scenografas – Arūnas Adomaitis, šviesų dailininkas – Vladimiras Šerstabojevas. Atlieka: Goda Laurinavičiūtė, Greta Grinevičiūtė, Gabrielė Labanauskaitė. Projekto iniciatoriai: Kauno menininkų namai, šokio teatras AIROS, audiovizualinės poezijos grupė „Avaspo“.

„Melancholijos bokštus“ stato ir griauna šokio, poezijos bei muzikos junginys. Šis novatoriškas projektas tyrinėja būsenas, kuriose kiekvienas išgyvena savo paribius – vienatvės ir naujų erdvėlaikių suvokimo.

Melancholija tyrinėjama kaip pasąmoninė būsena, apninkanti netikėčiausiuose gyvenimo momentuose. Kaip pasikartojantis rūkas, kuris užkloja mintis. Kaip galimybė išsilaisvinti iš kevalo, kuriame saugu gyventi monotoniškai ir likti nepastebėtiems. Kaip laukas, kuriame mes cikliškai kartojame savo patirtis. Kaip neįprasta oazė, kurioje galime susitikti su pačiais savimi. Ir tai – neišvengiama.

„Auksinio scenos kryžiaus“ laureatė choreografė ir režisierė Aira Naginevičiūtė jau ne vieną kartą bendradarbiavo su poete ir dramaturge Gabriele Labanauskaite, kompozitoriumi Vladu Dieniniu ir scenografu Arūnu Adomaičiu. Šį kartą į kūrybinės komandos branduolį įsiliejo brandūs, talentingi  šokio kūrėjai bei audiovizualinės poezijos grupė „Avaspo“, jau tapusi reiškiniu tarpdisciplininių menų pasaulyje. „Avaspo“ savo pasirodymais susieja poeziją, vizualiką, įvairiausių stilių muziką, performatyvumą. 
Bendrą viziją turinčių kūrėjų komanda dėlioja judesio, teksto, garso, vaizdo, scenografijos ir kostiumų elementus į būsimo šokio spektaklio mozaiką. 

Kviečiame!

Bilietus galima įsigyti Kauno menininkų namų „Mūzų svetainėje“ (I–IV 10–13 val., 14–17 val., V 10–13 val., 14–16 val. ir prieš renginį), o taip pat visose TIKETA kasose (aptarnavimo mokestis iki 4 Lt). Bilieto kaina 10 Lt (su nuolaida moksleiviams, studentams, senjorams, žmonėms su negalia ir turintiems „Daily Card“, „Omni ID“ nuolaidų korteles – 8 Lt). Informacija tel. (8–37) 22 31 44, www.kmn.lt

Bookmark and Share
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai