KURAK @ Menų spaustuvė | Pristatymo koncertas

„Kurak“ – tai naujas vardas žiemiškoje Lietuvos padangėje, vienijantis aibę skirtingų ir kituose amplua jau gerai pažįstamų atlikėjų. Projekto įkūrėjas – Vygintas Kisevičius, iki tol dirbęs su „Pieno Lazeriais“, „Magic Mushrooms“, „Left I Right“, šiuo metu yra grupių „Fusedmarc“ ir „Empti“ narys. Pajutęs poreikį platesnėms scenoms ir naujiems išbandymams, Vygintas Kisevičius subūrė šūsnį be galo ryškių asmenybių, už nugaros turinčių po savo sėkmės istoriją, sukurti kažką naujo nerangioje mūsų scenoje.

„Savo iki šiol kurtą muziką sunkiai įsivaizduodavau atliekamą didelėse scenose. O dabar natūraliai pasibeldė kūryba, kuri prašosi daugelio žmonių ausies“, - tarsi plačiai, bet lakoniškai projekto užmačias apibendrina Vygintas Kisevičius.

Kvietimas vaizdu:

„Kurak“ projektui laiko savo įtemptose dienotvarkėse rado žinomi kviestiniai atlikėjai, iki tol keliavę ganėtinai skirtingais keliais. Tai Markas Palubenka, viešai muzikanto pareigas pradėjęs eiti 2008 metais, kai psichodelinio roko grupėje „Grim City“ grojo gitara ir dainavo. 2011 metais pradėjo viską kurti vienas. Vieno ir pakako, nes jį išgirdo greitai. Metų debiuto diskinis pjūklas, koncertai Estijoje, Latvijoje ir Rusijoje, kritikų pagyros debiutiniam albumui „no fun in 101“, kolaboracijos su kitais muzikos kūrėjais – profesiškai jis klesti. Tai Eglė Sirvydytė, šiuo metu siejama su elektroninės muzikos duetu „mmpsuf“. Tai Domas Strupinskas – eklektiškos roko grupės „No Dog Barking“ balsas, kūrėjas ir ramstis, socialinio projekto „Snapsounds“ įkūrėjas. Galiausiai tai Karolis Ramoška, vedantis charizmatišką elektronikos ir disko junginį, vardu „Proper Heat“. Gyvąją „Kurak“ grandį dar papildys gerai žinomi jaunosios kartos muzikantai: Juozas Martinkėnas (gitara), Mantas Augustaitis (mušamieji) ir Donatas Bielunskis (bosinė gitara).

Nepaisant skirtingų biografijų, pomėgių ir vyraujančių motyvų, „Kurak“ nariai bodisi būti įvardinami vienu žanru ar apsitverti ribotų užmačių aptvare. Kaip sako Domas Strupinskas: „Nė vienas kūrėjas nenori būti spaudžiamas į rėmus, todėl ir norisi tikėti, kad žanrinės detalės skirtingos. Kuriame iš savęs, todėl nenorime būti į ką nors panašūs“. 

„Kurak“ projekto nariai atskleidžia, jog svarbiausi elementai jų muzikoje – tai harmonija ir intelektualumas. Nesvarbu ar tai įvardinsi „elektrobliuzu“, „neobliuzu“, trapia riba tarp akustikos ir elektronikos, o gal tiesiog modernia populiariąja muzika, svarbiausia spalvingos komandos savybė – tai turtingos instrumentinės aranžuotės, atrandančios subtilią harmoniją su intelektualia atmosfera, išbaigtomis formomis ir pakilia nuotaika. „Galvoju, jog apskritai Vygintas ieško tam tikros tobulos dermės, derinio tarp trijų muzikinių polių: gražaus, sodraus skambesio, stiprios emocijos ir įdomios struktūros“, - sako Eglė Sirvydytė. 

Naująjį projektą „Kurak“ drąsiai galime įrašyti į 2013 m. būsimų geriausių, vasaros festivaliams būtiniausių bei vertų stebėti grupių sąrašus. Tuo galima bus įsitikinti jau gruodžio 14 d., penktadienį - „Kurak” pristatymo koncerte sostinės „Menų spaustuvėje”.

Daugiau informacijos: http://www.facebook.com/itsKurak 

Bookmark and Share
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai