Koncertas „Perkusijos tiltas: Vilnius – Čikaga“

Liepos 26 dieną „Kristupo vasaros festivalis“ kviečia į originalios muzikos mušamiesiems instrumentams koncertą „Perkusijos tiltas: Vilnius – Čikaga“. Perkusininkai Timas Daisy‘is (JAV) ir Arkadijus Gotesmanas savas kompozicijas ir improvizacijas įkurdins netradicinėje tokiai muzikai erdvėje – Šv. Kotrynos bažnyčioje.

Timas Daisy‘is (g. 1976 m.) yra būgnininkas, perkusininkas, kompozitorius. Čikagos muzikinėje bendruomenėje pradėjo reikštis nuo 1997 metų, aktyviai kurdamas džiazo kompozicijas ir improvizuodamas. Artistiška jo prigimtis žavi, o atsidavimas ir atviras požiūris į muziką - įkvepia. Atlikėjas daug keliauja, susitinka su žymiais muzikantais ir koncertuoja su daugeliu jų įvairios sudėties ansambliuose („Vandermark 5“, „The Rempis“ ir kt.). Muzikas savo instrumentų arsenale turi įspūdingų garso išgavimo priemonių – pradedant šluotelėmis, mezgimo virbalais, baigiant atsitiktinėmis metalo laužo atliekomis. Jis gali tėkštelėt ir pelenine, jei tai padeda užbaigti muzikinę mintį.
 
Arkadijus Gotesmanas – universalus būgnininkas, vienas kūrybingiausių Lietuvos perkusininkų, garsus laisvosios improvizacinės muzikos atlikėjas. Jis ne tik pats groja, bet ir rašo scenarijus performansams, instaliacijoms, kuria muziką teatrui, atlieka ją gyvai spektakliuose. Atlikėjas yra koncertavęs bemaž su visais Lietuvos džiazo meistrais (Gintautu Abariumi, Petru Vyšniausku, Viačeslavu Ganelinu, Dainiumi Pulausku ir kt.), taip pat su daugeliu užsienio šalių muzikantų.
 
Abu patyrę improvizacijos meistrai savus klausytojus nuolat stebina originaliais, įspūdingais projektais, spinduliuojančia energija bei nenuspėjamu ir kartu puikiai valdomu laisvės pojūčiu. Techniškų, ekspresyvių perkusininkų improvizacijų koncertas - savotiška eksperimentinė sąjunga, kurioje įdomiausia - kas toliau? Kokios kitos durys bus atvertos ir kur jos ves? Naujos spalvos, atsirandančios grojant, stimuliuoja originalias idėjas. Taip virtuozai puikiai „susišneka“, nes yra aukštos kultūros, vienas kito verti pajėgūs muzikantai ir jautrūs „pokalbio” partneriai. Belieka ateiti ir išgirsti.

Koncertas „Perkusijos tiltas: Vilnius – Čikaga“ vyks liepos 26 dieną, 19 valandą, Šv. Kotrynos bažnyčioje (Vilniaus g. 30, Vilnius).
Bookmark and Share
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai