Tarptautinė Vilniaus knygų mugė 2011

12-oji tarptautinė
Vilniaus knygų mugė

2011 m. vasario 17 – 20 dienomis
Lietuvos parodų centre “Litexpo”
Laisvės pr. 5, Vilnius




Mugės dienos ir darbo laikas:
vasario 17 d., ketvirtadienis - BIČIULIŲ DIENA
                     10.00 - 19.00 val.

vasario 18 d. - ILGASIS PENKTADIENIS
                      10.00 - 21.00 val.

vasario 19 d., šeštadienis - NEKASDIENIŲ PASIMATYMŲ DIENA
                     10.00 - 21.00 val.

vasario 20 d., sekmadienis - ŠEIMOS DIENA
                     10.00 - 17.00 val.


Didžiausia ir pagrindinė knygų mugė Baltijos šalyse, rengiama nuo 2000 m.

Vienas reikšmingiausių kultūros įvykių Lietuvoje.

Plati kultūrinė programa – daugiau nei 200 kultūrinių renginių (seminarai specialistams, susitikimai su autoriais, knygų pristatymai, diskusijos, skaitymai, koncertai, spektakliai, filmai, apdovanojimai, konkursai, renginiai vaikams ir kt.)

Kasmet – nauji susitikimai su šių dienų garsiausiais Lietuvos ir užsienio autoriais.

Nauji vardai, naujos knygos ir leidybos rinkos naujienos.

Šių metų mugė skiriama rašytojo, poeto, Nobelio premijos laureato Č. Milošo (Czesław Miłosz) 100 metų gimimo metinėms paminėti.

Kūrybinė studija „Tu gali sukurti knygą“. Unikalus renginys, gimęs Vilniaus knygų mugėje 2002 m. ir veikiantis tik joje. Studijos sumanytoja – grafikė, knygų dailininkė Sigutė Chlebinskaitė su savo komanda kviečia mugės lankytojus dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse, skaitymuose, susitikimuose su lietuvių literatūros vaikams kūrėjais, knygų iliustruotojais iš Lietuvos ir užsienio. Studijos tikslas – parodyti knygos kelią nuo seniausių laikų iki dabar, išmokyti popieriaus gaminimo, knygos įrišimo būdų, iliustravimo technikų. Diskusijų klubas. Vilniaus knygų mugės Diskusijų klubas suteikia mugei daugiau intelektualinio turinio. Klubo renginiai nesusieti su kuria nors konkrečia leidykla ar nauju leidiniu. Klube diskutuoja garsūs Lietuvos ir užsienio kultūros, meno ir mokslo žmonės (nuotraukos). Diskusijose kviečiami dalyvauti ir lankytojai. Meno parodos. Vilniaus knygų mugės metu kasmet pristatomos garsių Lietuvos ir užsienio dailininkų, knygų iliustratorių, fotografų parodos, vaizdo ir garso instaliacijos. Dauguma jų Lietuvoje rengiamos pirmą kartą.
Vaikų salė. Vilniaus knygų mugėje vaikai turi savo vietą, kur gali nevaržomai žaisti ir skaityti, o jiems skirti renginiai „nesikerta“ su rimtesniais suaugusiųjų interesais ir vyksta specialiai įrengtoje „scenoje vaikams“.
Naujiena. Knygos kino salė. Naujausios garsių romanų ekranizacijos, dokumentiniai filmai apie rašytojus, poetus, menininkus.

Kainos:
Vienkartinis bilietas: 10 Lt, moksleiviams, studentams, senjorams 7 Lt.
Bilietas, galiojantis visas mugės dienas: 25 Lt

Nemokamas įėjimas: vaikams iki 7 metų

Nuotraukų galerija
Bookmark and Share
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai