Veganiškas avinžirnių „dürüm“

Ventės Viteikaitės receptas ir nuotr.

Daugiau nei metus gyvenau Turkijoje ir kartais labai pasiilgstu jų virtuvės. „Dürüm“ turkai vadina viską, kas įvyniota į lavašo duoną. Šią super skanią ir labai lengvai pagaminamą „dürüm“ versiją išmokau iš vienos turkų veganės.

Reikia išvirti avinžirnius (aš prieš tai išmirkau juos per naktį), nuimti odeles (nors galima ir palikti, tiesiog nuėmus užtepėlė išeina labiau kreminė) ir sutrinti su „blenderiu“ arba su grūstuvu. Galima įdėti šiek tiek druskos ir prieskonių. Šią užtepėlę tepti ant lavašo lapų, uždėti mėgstamų daržovių (aš labiausiai mėgstu su gražgarstėmis ir pomidorais) ir susukti. Šį patiekalą labai patogu pasiimti su savimi. 

Bookmark and Share
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai