Lazanija su varške

Ingredientai:

15 lazanijos lakštų,
200 g varškės,
1 kiaušinio trynio,
2 šaukštų grietinės,
1 poro,
2 skiltelių česnako,
2 svogūnų,
2 šaukštų sviesto,
pipirų, druskos,
150 g tarkuoto fermentinio sūrio.

Padažui:

1 stiklinės pieno,
2 šaukštų sviesto,
1 šaukšto miltų,
pipirų, druskos,
džiovintų žolelių mišinio.
Gaminimas:

Varškę gerai ištrink su tryniu, grietine ir pasūdyk. Keptuvėje išlydyk 2 šaukštus sviesto, pakepink smulkintus svogūnus ir česnakus, sudėk pjaustytą porą ir patroškink apie 5-7 minutes. Paskanink viską pipirais ir druska.

Padažui: puodelyje išlydyk sviestą, suberk miltus ir nuolat maišydama pakepk, tada po truputį pilk pieną ir nuolat maišyk, kad neatsirastų gumuliukų. Padažą paskanink prieskoniais ir džiovintomis žolelėmis. Padažas turi būti tirštokas. Jei per tirštas, įpilk šiek tiek pieno.

Stačiakampę formą aukštais kraštais ištepk sviestu ir įklok tris lakštus (jei skarda per maža dėk mažiau lakštų). Lakštai negali užeiti vienas ant kito, bet ir tarpų tarp jų neturėtų likti.

Ant lakštų tepk sluoksnį varškės įdaro, apibarstyk fermentiniu sūriu ir apšlakstyk padažu. Tada dėk kitą lakštų sluoksnį, porų įdarą, vėl barstyk fermentimiu sūriu ir apšlakstyk padažu. Taip paeiliui sluoksniuok, kol sudėsi visus lakštus ir įdarą. Viršutinis sluoksnis turi būti lazanijos lakštų.

Ant viršaus suberk likusį sūrį ir supilk visą padažą (pasistenk, kad padažo patektų ant visų lakšto vietų, nes kur jo nebus, ten lakštai gali būti kieti). Formą sandariai uždenk folija ir kepk 170-180 laipsnių orkaitėje 35-40 minučių.

Patikrink, ar lazanijos lakštai suminkštėję, tada foliją nuimk ir kepk, kol patiekalo viršus gražiai parus. Lazaniją šiek tiek atvėsink formoje ir tik tada pjaustyk porcijomis bei išimk.

Skanaus!

Bookmark and Share
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai