Now Reading
Vištienos paelija

Vištienos paelija

Vištienos paelija

Ingredientai:

2 vnt. kubelių vištienos sultinio
4 vištienos blauzdelės
80 g arba sauja žalių šparaginių pupelių (gali būti šaldytos)
1 vnt. konservuotų pomidorų, skardinėje
200 g ilgagrūdžių arba paelijai skirtų ryžių
2 svogūnai
1 žalioji citrina
2 skiltelės česnako
5 g šafrano
1 raudona saldžioji paprika
1 geltona saldžioji paprika
4 šaukštai alyvuogių aliejaus

Gaminimas:

Nuplaukite mėsą, nusausinkite ir marinuokite taip, kaip jums labiausiai patinka. Susmulkinkite svogūnus ir česnaką. Paprikas supjaustykite juostelėmis. Pomidorus lengvai praskirkite, nukoškite. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, apkepkite blauzdeles. Išimkite mėsą, į keptuvę sumeskite svogūnus ir česnakus, pakepinkite likusiame aliejuje. Po 2 minučių išimkite.

Supilkite į keptuvę ryžius, pakepinkite kelias minutes. Supilkite vandenį – jis turi apsemti ryžius per 1.5 cm. Suberkite vištienos sultinį ir šafraną. Viską kruopščiai išmaišykite.

Sudėkite mėsą ir daržoves. Uždenkite keptuvę, įkiškite į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę. Kepkite 20 minučių.

See Also
Jautienos šašlykas su ryžiais

Paruoštą patiekalą apšlakstykite žaliųjų citrinų sultimis, papuoškite žaliųjų citrinų griežinėliais.

Skanaus!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top