Morkomis ir slyvomis įdaryta kiaulienos sprandinė

Ingredientai:

kiaulienos sprandinė (1 kg)

šoninė

česnakai

malti juodieji ir kvapnieji pipirai

bazilikai

druska

morka

džiovintos slyvos (8 - 10 vnt.)

Gaminimas:

Morkas supjaustyti neplonomis lazdelėmis, slyvas nuplauti ir padalyti pusiau. Šoninę kuo plonesniais griežinėliais. Sprandinę išilgai raumens lygiais tarpais kelis kartus įpjauti. Grioveliai turi būti maždaug 2/3 gabalo storio. Mėsą įtrinti prieskoniais. Į griovelius suberti morkas ir slyvas. Mėsą iš visų pusių suspausti - ji turi visai uždengti įdarą. Visą kepsnį skersai apdėlioti šoninės griežinėliais. Vyniotinį perrišti virvele ir palaikyti porą valandų. Kepsnį šauti į iki 200 C įkaitintą orkaitę 20 min. tada kaitrą iki 160-180 C ir toliau kepti 40 min. Iškeptą mėsą išimti iš orkaitės, praaušinus lengvai paslėgti. Po kurio laiko nuvynioti virvelę. Skanaus !

Bookmark and Share
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai