Cezario salotos su vištiena

Ingredientai:

• Salotos, Iceberg, galva, 1 vienetas
• Vištienos filė, ar kalakutiena, 400 gramų
• Ančiuviai, aliejuje, truputį
• Kiaušiniai, 4 vienetai
• Balta duona, kubeliai, pakepinti orkaitėje, 1 sauja
• Parmezano sūris, 200 gramų
• Agurkai, maži, 3 vienetai
• Poras, 1 vienetas
• Svogūnai, laiškai, truputį
• Česnakai, jei norite aštriau, 1 vienetas
• Krapai, truputį
• Grietinėlė, truputį
• Bazilikas, truputį
• Druska, pagal skonį
• Juodieji pipirai, pagal skonį

Kap gaminti?

Pirmiausia pamarinuojama mėsa: alyvų ar kitas aliejaus su citrinos sultimis, truputį česnako, druskos ir juodųjų pipirų. Po 25-30 min galima kepti, arba supjaustytą smulkiai arba visą krutinėlę viename gabale. Viena krūtinėlė vienam asmeniui.

Salotos suplėšomos į didelę lėkštę. Ant jų dedamas smulkiai juostelėmis supjaustytas agurkas, poras, svogūnai, virtas kiaušinis, karšta krūtinėlė, sutarkuotas parmezanas, barstomi duonos skrudučiai, ant visko pilamas padažas.

Padažas: į smulkintuvą (blenderį) dedamas tarkuotas parmezanas, 30 gr grietinės, 250 gr. grietinėlės, 1/2 indelio ančiuvių (galima ir daugiau), česnako galvutę, krapai, bazilikai, druska, pipirai. Viskas susmulkinama ir pilama ant salotų. Galima į padažą dėti daugiau įvairių prieskoninių žolelių, jeigu norisi.

Bookmark and Share
Naujausi komentarai
2014-09-22, 13:12
fu kaip skanu
julka
2014-03-22, 10:07
to vik pritariu tau..
to vik
2011-07-29, 18:01
turbut majonezo uzdedi vietoj padazo, ir dar vistiena rukyta :D nejuokinkit tokiom cezario salotom. vienam bare kai tokias atnese tai net vireja issikvieciau paaiskint kas yra cezario salotos.
Vik
2010-08-18, 18:23
nu as biski paprastesni recepta zinau
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai