Now Reading
Vištiena su rūkytomis paprikomis

Vištiena su rūkytomis paprikomis

Vištiena su rūkytomis paprikomis

Jums reikės:

Viščiukas – 1,
rūkyta paprika – 2 šaukšteliai,
druska –  š½ šaukštelis,
alyvuogių aliejus,
svogūnas – 1,
morkos – 2,
konservuoti pomidorai arba pomidorų padažas – 400 g,
prieskoninės žolelės (tiks raudonėliai, čiobreliai),
svogūnų laiškai.

Kaip gaminame:

Viščiuką padalinkite į 6 ar 8 dalis (galite naudoti blauzdeles ar sparnelius). Sumaišykite rūkytą papriką, druską ir alyvuogių aliejų, gauta košele įtrinkite mėsą ir palaikykite 15–20 min. Per tą laiką nuvalykite ir griežinėliais supjaustykite 2 morkas ir svogūną. Mėgstantys aštriau, gali susmulkinti ir skiltelę česnako.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, apkepkite mėsą (po 4 dalis vienu kartu) iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Apskrudusią mėsą dėkite į lėkštę ir tame pačiame aliejuje pakepinkite smulkintas morkas, svogūną ir česnaką (jei naudosite), kol suminkštės. Tuomet supilkite smulkintus konservuotus pomidorus su skysčiu (arba ½ pomidorų padažo ir tiek pat vandens), įberkite mėgstamų prieskoninių žolių (labai tiks raudonėliai, čiobreliai) palaukite kol užvirs, sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 10 minučių.

Į keptuvę sudėkite vištieną ir, uždengę dangčiu, troškinkite dar apie 5–8 minutes. Nukaiskite nuo ugnies, pabarstykite smulkintais šviežių svogūnų laiškais. Patiekite su virtais ryžiais.

See Also
Naminiai „Bounty“ saldainiai

P.S. Į troškinį kartu su vištiena galite sudėti ir skardinę konservuotų baltųjų pupelių. Tuomet nebereiks ryžių, tik riekelės šviežios, skrudintos duonos.

Skanaus!

Apie rūkytas paprikas skaitykite čia.

Eglė Aleksandravičiūtė

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top