Now Reading
Cukinija su vištiena, bulvėmis ir meksikietišku pusiau aštriu padažu

Cukinija su vištiena, bulvėmis ir meksikietišku pusiau aštriu padažu

Cukinija su vištiena

Jums reikės:

cukinija – 100 g,
vištienos filė – 70 g,
bulvės – 100 g,
„Kotanyi“ bulvių prieskoniai,
„Kotanyi“ vištienos prieskoniai,
kiaušinis – 1,
aliejus – 1,
pomidorų padažas – 20 g,
žiupsnelis žalumynų.

Kaip gaminame:

Cukiniją padaliname į 3 lygias dalis, atsargiai išvalome jos vidų, palikdami tik tuščiavidurius žiedus. Juos 2–3 minutes apverdame puode su vandeniu.

Vištienos filė supjaustome juostelėmis į tris dalis, taip, kad tos dalys tilptų į cukinijos vidų. Pamarinuojame vištieną su vištienos prieskoniais.

Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi truputį apkepiname vištienos gabaliukus, bet neiškepame. Apkepintus gabaliukus sudedame į cukinijos vidų ir pašauname į 180 C temperatūros orkaitę 10–15 minučių.
Šviežias bulves su lupenomis verdame vandenyje ne ilgiau kaip 10 minučių (nepervirkite!). Išvirtas bulves apibarstome „Kotanyi“ bulvių prieskoniais ir taip pat šauname į orkaitę kartu su vištiena ir cukinijomis.

Kol viskas kepa, gaminame padažą. Į siaurą indą įmušame kiaušinį, ir, trindami jį trintuvu, maža srovele pilame aliejų ir atsargiai plakame, kol pasidarys majonezinė masė.

See Also
Vištienos užkepėlė su kukurūzais

Pilame pomidorų padažą, beriame prieskonius. Į lėkštės vidurį dedame keptas cukinijas ir vištieną, bulves ir pilame padažą. Lėkštę papuošiame žalumynais.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top