Jums reikės:
10 – 12 bulvių,
100 g sviesto
1 stiklinės pieno
nedidelės vištos
2 skiltelių česnako
džiūvėsių
druskos
Kaip gaminti:
Bulves sutarkuokite, nusunkite ir užplikykite verdančiu pienu. Tuomet sudėkite 50 g ištirpinto sviesto, įberkite truputėlį druskos ir išmaišykite.
Vištą supjaustykite nedideliais gabaliukais ir sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį. Virkite 10 – 15 minučių. Išvirtą mėsą įtrinkite česnaku.
Kepimo skardą ištepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsiais. Dėdami bulvių masę ir paukštieną sluoksniuokite ir baikite tarkiais. Kepkite 1 – 1,5 valandos.
Bulvių plokštainį geriausia pateikti su lydytu sviestu ir raugintais agurkais.