Pagal tradicinį receptą aguonas reikia užplikyti verdančiu vandeniu ir kelias valandas palikti brinkti. Šis variantas žaliavalgiškas, t. y. drungnu vandeniu užpiltos sėklos brinko visą...
Cukrų ir mieles užpilti vandeniu, išmaišyti ir leisti 5 minutes pabrinkti. Tada šį mišinį supilti į su druska išmaišytus miltus, išminkyti, suploti į kamuoliuką, įdėti į dubenį,...
Daugiau nei metus gyvenau Turkijoje ir kartais labai pasiilgstu jų virtuvės. „Dürüm“ turkai vadina viską, kas įvyniota į lavašo duoną. Šią super skanią ir labai lengvai pagaminamą...
Dubenyje trinkite miltus ir sviestą, kol masė pavirs trupiniais. Įmaišykite sūrį, druską, žoleles ir paprikų dribsnius. Įmuškite kiaušinį ir greitai užminkykite tešlą. Įvyniokite...
Vištieną supjaustyti kubeliais ir užpilti kefyru. Palikti pastovėti bent valandai. Miltus sumaišyti su druska ir įpjaustyti sviestą. Tada pirštais trinti, kol susitarys trupiniai. Pilti...